Meest recente artikelen

Vis: alles wat je erover wil weten én de beste recepten

Tot op de graat

Vis: alles wat je erover wil weten én de beste recepten dossier

Een van de gezondste en lekkerste ingrediënten is ook nog eens superveelzijdig: vis. Hoe je ermee aan de slag gaat, wat je ermee kunt maken, de soorten, weetjes, tips en trucs… Je vindt het allemaal in dit dossier.

De eindeloze mogelijkheden, samen met de gezondheidsvoordelen, maken van vis de favoriet van veel chefs en hobbykoks. Er valt dan ook veel te vertellen over deze lekkere waterwezens.

Van wat er allemaal in zit aan gezonde stofjes tot perfect pocheren: we visten het allemaal uit. En we komen natuurlijk met de beste recepten. Van slanke tot feestelijke gerechten, kinderfavorieten (homemade fishsticks!) tot een papillotje op de barbecue.

Gezond visje

Vis is niet alleen eiwitrijk. Het is tegelijk een erg belangrijke bron van omega-3-vetzuren. Meer bepaald de vetzuren EPA en DHA, die niet vanzelf door het lichaam worden aangemaakt. Dat maakt van vis een belangrijk onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Regelmatig visgerechten op het menu zetten is bovendien goed voor je hart. Er zitten namelijk weinig verzadigde vetten en cholesterol in. Ook de vele vitaminen maken er een supergezond voedingsmiddel van.

Vis: lekker veelzijdig én snel

Maar dat is niet de enige reden om regelmatig in de vispannetjes te vliegen. Het is namelijk ook gewoon lekker. Denk aan delicate witte vis, zoals kabeljauw en heilbot. Of smaakvolle vette vissoorten zoals zalm en tonijn. Er is een visje naar ieders smaak. Dankzij de milde smaak combineren ze bovendien goed met een hele resem kruiden en sauzen.

En dan zijn er nog de talloze bereidingswijzen. Van grillen en bakken tot pocheren en gratineren… Of wat dacht je van sushi of ceviche?  Hoe je ermee aan de slag gaat, vind je verderop in dit dossier.

Het beste nieuws? Behalve dat je vis zelfs rauw kunt eten, is de vinnige zwemmer ook snel klaar. Het is dus een heel goed idee om hem klaar te maken op drukke doordeweekse avonden. Of voor een etentje waarbij je niet lang in de keuken wil staan. Niet langer getreuzeld, dus. Duik in dit dossier met alles wat je wil weten over vis.

Feiten en fabels over vis

Tips & trucs

Vis klaarmaken

Welke soorten vis zijn er?

De lekkerste recepten met vis

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen