5 succestips voor een heerlijke ovenschotel
Easy uit de oven
Ideaal voor drukke werk- en schooldagen: een makkelijk en voedzaam ovengerecht! Met weinig ingrediënten en moeite krijg je toch superveel smaak. 5 succestips voor een heerlijke ovenschotel!
Slimme succestips om de beste ovenschotel te maken die altijd lukt en ook nog eens voedzaam is? Hier vind je ze!
5 succestips voor een heerlijke ovenschotel
1 Eenvoud troef
Gebruik niet te veel ingrediënten in je ovenschotel. Kies voor een kwaliteitsvol stuk vlees of vis of een heerlijke kaas en vul die aan met véél groenten.
2 Met blik is niets mis
Gebruik je voorraadkast op een slimme manier. Denk aan kikkererwten of andere peulvruchten uit blik, passata van zongerijpte tomaatjes en gedroogde kruiden.
3 Smaak is belangrijk
Voeg behalve verse kruiden ook gedroogde kruiden en specerijen toe. Wees inventief en experimenteer ook eens met originele specerijenmixen zoals za'atar, baharat, dukkah of ras-el-hanout.
4 Gebruik steeds voldoende vocht
Het kan gaan om bouillon, tomatenpassata of -blokjes. Je kunt vis of vlees ook verpakken in spek, zout of eetbare bladeren zoals vijgenblad of druivenblad om ze sappig te houden.
Dreigen de groenten, vis of vlees uit te drogen of te donker te kleuren, dek de ovenschaal dan af met aluminiumfolie.
5 Verwerk restjes
Een ovenschotel is ideaal om koelkastrestjes te verwerken. Bovendien kun je hem nadien vaak ook nog invriezen. Laat de ovenschotel dan wel eerst goed afkoelen. Dek de schaal af met vershoudfolie en bewaar hem tot maximaal 3 maanden in de diepvriezer. Daarna warm je ‘m zo weer op.
Met onze succestips en deze recepten maak je de lekkerste ovenschotel
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!