Vis uit de Noordzee: deze soorten zijn nú op hun best
En wij hebben de recepten!
Vis uit de Noordzee is lokaal, duurzaam én natuurlijk ook heel lekker. Ontdek welke vis je wanneer klaarmaakt en laat je inspireren door onze recepten.
Vers, smaakvol én lokaal koken? Dan is vis uit de Noordzee de beste keuze. 't Zeetje zit vol lekkere visjes die op verschillende moment van het jaar op hun best zijn. Door te kiezen voor seizoensvis kook je niet alleen duurzaam, maar haal je ook het beste uit elke soort.
Welke vis uit de Noordzee is nu in het seizoen?
Vergeet tonijn en zalm: voor onze kust zwemt er ook veel lekkers. Denk aan pladijs, tong, schelvis of grijze garnalen: goedkoper, verser én milieuvriendelijker dan ingevoerde vis. Welke Noordzeevissen nu in topvorm zijn?
Lente (maart – mei)
- Maart: leng, pijlinktvis, poon, rog, scharretong, tarbot, zeebaars, zeeduivel.
April: pijlinktvis, poon, roodbaars, zeebaars.
Mei: roodbaars.
Zomer (juni – augustus)
- Juni: rog, roodbaars, schar, schelvis.
- Juli: griet, heek, makreel, rog, roodbaars, schar, schelvis, zeeduivel.
- Augustus: griet, heek, makreel, rog, roodbaars, schar, schelvis, zeeduivel.
Herfst (september – november)
- September: griet, heek, leng, makreel, pijlinktvis, rog, roodbaars, schar, scharretong, schelvis, tarbot, zeebaars, zeeduivel.
- Oktober: griet, heek, leng, makreel, pijlinktvis, poon, rog, roodbaars, schar, scharretong, schelvis, tarbot, zeebaars, zeeduivel.
- November: griet, heek, leng, makreel, pijlinktvis, poon, rog, roodbaars, schar, scharretong, schelvis, tarbot, zeebaars, zeeduivel.
Winter (december – februari)
- December: griet, heek, leng, makreel, pijlinktvis, poon, rog, roodbaars, schar, scharretong, schelvis, tarbot, zeebaars, zeeduivel.
- Januari: griet, heek, leng, makreel, pijlinktvis, poon, rog, roodbaars, schar, scharretong, schelvis, tarbot, zeebaars, zeeduivel.
- Februari: heek, leng, makreel, pijlinktvis, poon, rog, schar, scharretong, schelvis, tarbot, zeebaars, zeeduivel.
Waarom kies je beter voor vis uit de Noordzee?
Door te kiezen voor Noordzeevis steun je de lokale visserij en beperk je de impact op het milieu. Bovendien is het vaak voordeliger én verser dan geïmporteerde vis.
Bepaalde vissoorten kunnen elkaar vervangen in gerechten. Vraag dus bij je visboer of op de markt altijd naar de 'seizoensvis'. Zo weet je zeker dat je een duurzame én lekkere keuze maakt.
Lees ook …
- 6 fabeltjes over vis die echt niet waar zijn
- Recepten met lokale vis: 8x lekkers, recht uit de Noordzee
- Vis: alles wat je erover wil weten én de beste recepten
- 3 redenen waarom je beter Belgische vis van het seizoen eet
- 20 budgetrecepten waar je het allesbehalve aan proeft
30 recepten met vis uit de Noordzee
Duik in onze recepten met vis uit de Noordzee en ontdek hoe heerlijk koken van bij ons kan zijn. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.