Meest recente artikelen

Het grote Noordzee ABC (deel 2)

Van Jean sur Mer tot rode poon

Het grote Noordzee ABC (deel 2) Artikel

Onze eigen Noordzee is een ware schatkamer. Ontdek - van algen tot zeebaars - hoeveel lekkere visjes én recepten ze precies te bieden heeft... Deze week gaan we van J tot en met R.

Jean sur Mer

De bekendste visfoodtruck van het land heeft al langer onze harten veroverd met z’n verse kibbeling. En goed nieuws: sinds kort is het beslag ook gewoon te koop. Haal bij Delhaize een zakje Jean sur Mer-kibbelingbeslag en frituur een stukje verse witvis. Een zakje van € 1,99 is goed voor zo’n 400 à 450 g vis.

Kabeljauw

Heerlijk, zo’n vers stukje kabeljauw! Wat dacht je bijvoorbeeld van een hamburger met kabeljauwhaasje, zeekraal en dille-yoghurtsaus, pilav met citroen en kabeljauw in papillot of van kabeljauw met chorizo en salieboter?

Langoustine

Langoustines zijn nog zo’n lekkernij uit de zee! Maak bijvoorbeeld eens gegrilde langoustines met limoenmayonaise en tomatenkomkommersalade, langoustines met cantharellen, pompoenpuree en amandelen of gegratineerde langoustines! Ken jij trouwens het verschil tussen gamba’s, scampi’s en langoustines?

Mosselen

Ook zo gek op mosselen? Wij verzamelden 25 toprecepten voor jou!

Oostende

In dé vissershavenstad van België kun je nu ook inschepen voor een onvergetelijke dag op zee. Gooi de hengels uit, en ga mee vissen op de Noordzee. De gevangen vis neem je achteraf gewoon mee naar huis. In de zomer is dat vooral makreel, roodbaars en geep, in het voor- en najaar heb je meer kans om kabeljauw, wijting en schar aan de haak te slaan. Leuk voor jong en oud.

Platvissen

Platvissen zoals pladijs en schar zijn in de zomer op hun best. Dan zijn ze lekker dik en vlezig, in tegenstelling tot het voorjaar, want dan zijn ze net heel dun.

Quotum

De visbestanden in de Noordzee (en in andere zeeën) zijn niet onuitputtelijk. Door het vaststellen van een visquotum wordt aangegeven hoeveel elk specifiek land van welke soort vis mag vangen. Dit om te vermijden dat de Noordzee binnen een aantal jaar leeggevist zou zijn.

Rode poon

Rode poon werd al drie keer uitgeroepen tot vis van het jaar. En terecht. Met z’n fijne structuur en lekkere smaak is dit visje een absolute aanrader. Ontdek hier al onze recepten met dit lekkere visje.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen