Meest recente artikelen

How to BBQ: papillot

Pakketje fijne smaken

How to BBQ: papillot Artikel

Ongeduldige barbecueërs kennen sowieso de papillot, want deze stoompakketjes zijn lekker snel klaar. De meesten maken papillot met vis, maar het kan ook prima met vlees of groentjes.

Stomen

In de papillot stoomt de vis gaar, het is de perfecte methode om alle sappen, smaken en geuren vast te houden. Maak je papillot niet té strak, zodat de stoom ruimte heeft om te circuleren, en zorg dat de papillot hermetisch afgesloten is, zodat de stoom niet kan ontsnappen.

Door het pakketje samen te binden met een touwtje, door de randen op te rollen of door de randen mooi strak telkens tweemaal om te vouwen.

Het pakketje

Gaar je de papillot in de oven, dan is bakpapier prima, maar op de barbecue is aluminiumfolie door de hoge temperaturen een veiligere keuze. Aangezien aluminiumfolie weleens aan de ingrediënten kan blijven plakken, leggen we de vis eerst in bakpapier en doen we daarrond een vel aluminiumfolie.

Pas op, als je té veel vloeistof gebruikt, kan het bakpapier nat worden en scheuren.

Met vlees en groentjes

Een frisse papillot hoeft niet altijd met vis, het kan ook perfect met groentjes of vlees. Kies gewoon ingrediënten uit die ongeveer dezelfde gaartijd hebben. Een champignon stoomt veel sneller gaar dan een aardappel. Je kan groenten met een langere gaartijd eerst even vooraf stomen, of in kleinere stukjes snijden. Zo garen ze sneller.

Bij vlees moet je hoe dan ook een langere gaartijd rekenen dan bij vis. Voor een krokant korstje kan je het vlees eerst aanbakken in de pan of op de barbecue. Nadien kan het dan verder garen in de papillot.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen