Meest recente artikelen

Vis en vlees op de BBQ: waarom kiezen als je ze allebei kan hebben?

Kiezen is verliezen

Vis en vlees op de BBQ: waarom kiezen als je ze allebei kan hebben? Artikel

Barbecuefan in hart en nieren? Dan weet je hoe goed een stukje vlees of vis van de grill kan smaken. Maar hoe leg je zonder problemen vis en vlees op de BBQ? Met deze tips zijn ál je barbecuegerechtjes geslaagd.

Waarom kiezen tussen vis en vlees op de BBQ als je ze allebei kan hebben? Met deze tips komen ze beide perfect van de gril – zonder stress, maar vol smaak. Op naar een gevarieerd BBQ-menu waar elke gast blij van wordt.

Een BBQ met vis en vlees? zo doe je het

Vis op de BBQ: fragiel maar vol smaak

Een hele vis, een brochette of een vispapillot: vis op de BBQ is altijd een goed idee. Maar: vis valt sneller uit elkaar valt dan vlees. Gebruik daarom altijd een klemrooster als je vis rechtstreeks op de grill legt. Zo hou je deze mooi intact en kan je hem makkelijk draaien.

  • Diepvriesvis? Laat hem volledig ontdooien vóór je hem op de barbecue legt. Enkel bij bereiding in papillot is dat niet nodig.
  • Smaakmakers zijn key: strijk je vis in met wat olijfolie of marinade. Werk af met een tapenade, chutney of pesto voor extra smaak. Grotere vis – zoals een forel of een staartvis? Plooi deze open en breng ook de binnenkant op smaak.
  • Aanhanger van de papillot? Stop er groenten zoals paprika of kerstomaatjes bij. Wat verse kruiden of een scheutje bouillon maken het verschil.

Tip: wil je nadien vlees grillen? Wrijf het rooster schoon met een halve citroen. Zo verwijder je snel en makkelijk de vissmaak.

Lekkere vis van de gril

vis en vlees bbq

Lees verder onder de recepten met vis voor tips en tricks voor vlees op de BBQ. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Vlees op de BBQ: een kwestie van temperatuur

Bij vlees draait alles om de juiste hitte en timing. Of je nu gaat voor een sappige steak of een goed doorbakken worstje: controle over je vuur is essentieel.

  • Saignant of bleu? Zet je rooster dichter bij de kolen zodat je vlees mooi dichtschroeit en sappig blijft vanbinnen.
  • Liever doorbakken? Verhoog dan het rooster zodat het vlees rustig kan garen zonder te verbranden.

Hoe moet het vlees eruitzien?

  • Rundvlees mag je naar smaak bleu, saignant of doorbakken serveren.
  • Lamsvlees laat je lekker rosé.
  • Varken, kip, kalkoen, worst en hamburgers moeten altijd goed doorbakken zijn.
  • Dikke kippenbouten? Laat deze vooraf al even garen in de oven voor een perfect resultaat.

Vlees op de rooster

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen