Meest recente artikelen

Zo vouw je een stevige papillot

Origami voor foodies

Zo vouw je een stevige papillot Artikel

Papillotten zijn pakketjes voor in de oven die je vult met je favoriet lekkers. De stoom die in de papillot circuleert, zorgt ervoor dat de inhoud op een gezonde manier gaart. Maar hoe vouw je zelf zo'n papillot? Wij geven je 3 manieren.

Buideltje met touw

De eerste manier om een papillot te maken is meteen ook de makkelijkste: knip een voldoende grote cirkel uit een stuk bakpapier (in het filmpje van Martha Stewart hieronder zie je hoe), leg je inhoud er in het midden op en bind bovenaan vast met keukentouw. Het nadeel: je kan het voedsel niet heel netjes schikken en deze manier is ook niet heel geschikt voor grote hoeveelheden.

Buideltje zonder touw

Ben je niet zo'n origamifan of hou je gewoon meer van een organische vorm voor een papillot? Dan is deze manier iets voor jou. Neem een groot stuk bakpapier, schik je ingrediënten erop en rol de randjes op tot je de vorm krijgt van een halve maan. Hiervoor kan je eerst een cirkel uitknippen, maar dat hoeft niet: de 'overschot' die je hebt als je een rechthoekig stuk papier gebruikt, zal er zelfs voor zorgen dat er minder kans op lekken is. Het resultaat zou er als volgt moeten uitzien:

Strakke envelop

Mag een papillot er voor jou gerust ook strak uitzien? Dan hebben we ook een ideale vouwwijze voor jou. Het voordeel van deze manier is dat het eten er mooi op z'n plaats blijft; ideaal voor een rechthoekig stukje vis. Voor deze manier knip je eerst een voldoende groot stuk bakpapier af dat je in tweeën vouwt. Daarna vouw je de twee kortste zijdes twee keer strak om, waarna je nog 1 open zijde zou moeten over hebben. Vouw de overstaande zijde nog een keer strak om als versteviging en vul je pakketje met het eten. Ten slotte vouw je de ene zijde die nog open was nog eens om. Leg de papillot met de omgevouwen zijdes naar beneden op de bakplaat om te voorkomen dat ze opengaat.

https://www.instagram.com/p/BaBx6PzB-IY/?hl=nl&tagged=papillote

Ziezo, nu je de werkwijzes onder de knie hebt, kan je aan de slag met de volgende recepten (en lees zeker ook eens deze tips):

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen