Meest recente artikelen

Vis pocheren doe je zo

En je hebt er niet veel voor nodig

Vis pocheren doe je zo How to's

Een vis pocheren is niet alleen gemakkelijk, het is ook lekker én gezond doordat er geen vetstof aan te pas komt. Wat 'n win-winsituatie!

Pocheren, wat is dat?

Pocheren is een kooktechniek waarbij je je vis op een lage temperatuur gaart in vocht. Meestal gebruikt men hier water en visbouillon voor, maar je kan ook pocheren in olie, melk of boter. Dankzij de garing op lage temperatuur verkrijg je telkens weer een perfect gegaarde, supermalse vis.

Welke vis?

Je kan praktisch elke vis pocheren. Denk er wel aan dat de gaartijd voor dunne stukjes vis korter is dan voor dikkere plakken. Kies ook een vis 'waar geen geurtje aan hangt' en die verantwoord is voor mens en milieu. Lees hier meer over verantwoorde vis.

Zo doe je het

De basistechniek om vis te pocheren is in water met bouillon. Als je deze techniek onder de knie hebt kan je ook andere pocheertechnieken uitproberen.

De court bouillon is een klassieke Franse manier. Gebruik gelijke delen water en witte wijn, totdat je vis juist onder staat. Voeg er een bouquet garni,wat zout en iets zuur als azijn of citroen aan toe en verwarm tot net onder het kookpunt.

Waneer je pocheert in olie, is het belangrijk dat je een thermometer gebruikt. Verhit de olie tot 65°C en voeg de vis toe. Hierdoor zal de temperatuur dalen. Zie dat hij rond de 55°C blijft en check dit regelmatig met de thermometer zodat je de vis werkelijk pocheert in plaats van frituurt.

Door het hoge vetgehalte neemt melk alle smaken van smaakmakers als kruiden goed op en is het dus ideaal om vis in te pocheren. Probeer ook je vis eens te pocheren in kokosmelk voor een exotische touch.

In dit filmpje tonen we jou hoe jij de perfecte vis pocheert, volgens de basistechniek.

 

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen