Meest recente artikelen

Kiplekker: alles wat je moet weten over kip

Een pluim voor je favoriete gevogelte

Kiplekker: alles wat je moet weten over kip dossier

Licht en gezond, veelzijdig en smaakvol: er zijn redenen genoeg om regelmatig kip op je menu te zetten. Hoe je dat best doet, lees je in dit dossier.

Zoals je waarschijnlijk al weet, is kip niet enkel een smaakvol en veelzijdig ingrediënt, maar biedt het ook een aantal niet te onderschatten gezondheidsvoordelen. Om alles uit je kipgerechten te halen, vind je hier artikels en receptensets boordevol nuttige tips en inspiratie.

Kip in de keuken

Het koken van kip hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kan ervoor kiezen om het vlees te grillen, bakken, braden of zelfs stomen. Maar je kan het net zo goed verwerken in salades, soepen, stoofschotels en gegrilde gerechten. Het is net die veelzijdigheid die van kip zo'n populaire gevogeltesoort maakt.

Kiplekker

Maar er is meer. Want kip op je menu zetten is ook goed voor je gezondheid. Het malse en magere kippenvlees is namelijk een uitstekende bron van eiwitten, aminozuren, vitaminen én mineralen. Zo krijg je door kip te eten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B6, B12, niacine en zink binnen.

Kip eten bevordert ook de spiergroei en herstel na lichamelijke activiteit, waardoor het een favoriete keuze is voor sporters. Het lage vetgehalte maakt het dan weer een goede optie voor wie op de lijn wil letten

Wat je nog moet weten over kip

Zet kip op je menu met deze recepten

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen