Meest recente artikelen

Ik lust je rauw

4 x lekker rauw

Ik lust je rauw Artikel

De avonden worden langer en de temperatuur stijgt. Je wisselt je zetel, stoofpotjes en ovenschotels in voor je terras, barbecue en heerlijk frisse gerechtjes. Van die laatste hebben wij er enkele voor je klaarstaan: 4 rauwe gerechten die extra goed smaken met een vleugje zon.

Het raw food dieet

Het eten van rauw voedsel is voor sommige mensen een dieet of levenswijze. Raw foodies eten geen voedsel dat verhit is boven 48°C omdat er volgens hen veel waardevolle stoffen verloren gaan tijdens het garingsproces. Meestal worden vis en vlees geschrapt en wordt er enkel plantaardig gegeten.
Er zijn voor- en tegenstanders van het dieet. Volgens aanhangers bezorgt het eten van raw food je meer energie, een beter immuunsysteem en geheugen en een mooie huid. Verder is er bewezen dat wie rauw eet, een betere cholesterol en aanzienlijk minder lichaamsvet heeft. Langs de andere kant krijg je belangrijke voedingsstoffen als vitamine B12, ijzer, calcium,… minder of niet binnen. Ook stoffen die pas vrijkomen na verhitten als het kankerwerende lycopeen loop je mis.
Je hele voedingspatroon omgooien en enkel nog raw food eten is dus waarschijnlijk niet het beste idee. Maar sporadisch of één keer per dag enkel rauw voedsel eten kan absoluut geen kwaad.

Ben jij op zoek naar het perfecte dieet? Kijk dan snel hier.

Lekker fris

Rauw vlees klinkt niet zo smakelijk maar eigenlijk eten we het meer dan we denken. Neem nu bijvoorbeeld een carpaccio of een klassieke rundertartaar…heerlijk! Sinds de sushi hype vinden we het eten van rauwe vis ook al lang niet meer gek. Zeker wanneer de temperaturen beginnen stijgen en we onze comfortabele wintergerechten inruilen voor frisse, zomerse gerechtjes kan zo'n rauw gerechtje al eens smaken. Wij inspireren je alvast met 4 heerlijke ideeën.

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen