Vis in de wok: snel, gezond en verrassend
20 roerbakgerechten
Weinig tijd, veel honger en toch zin in iets vers en gezonds? Dan is vis in de wok je redder in nood, want: licht, lekkeren snel klaar. Plus: je hebt achteraf weinig afwas aan én je kunt veel variëren. Van oosters tot mediterraans, met pittige of milde saus: vis leent zich perfect voor een kleurrijke wok vol smaak.
Vis in de wok: altijd een goed idee!
- Vis en wokken gaan hand in hand: door de korte bereidingstijd blijft de vis heerlijk sappig, en behoudt hij zijn delicate structuur.
- Bovendien kun je in dezelfde pan meteen ook de groenten, kruiden en eventueel noedels of rijst meewokken.
- Een wokgerecht is ook dé manier om restjes op te maken. Het is makkelijk aan te passen aan wat jij nog in huis hebt. Heb je nog wat kabeljauw, zalm of enkele scampi's in de koelkast liggen? Een handvol groenten erbij, wat sojasaus of currypasta en je snelle roerbakgerecht is klaar om te serveren.
- Geen inspiratie? We helpen je graag op weg met onze recepten….
Tip: wok op hoge temperatuur en werk in kleine porties, zo blijft alles lekker krokant en gaart je vis niet te lang door.
Lees ook …
- Uitgevist: welke vis past bij welk gerecht?
- Pascale Naessens aan de wok: tips en recepten
- Verse vis: waar moet je op letten?
- Niet mis: lekker koken met witte vis
- Het beste van twee werelden: wok met scampi’s
20x vis in de wok
Met vis en rijst, met groenten of een kruidige Thais roerbakgerecht: met vis in de wok zit je altijd goed. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.