Zoek je een feestelijk voorgerecht met vis om je kerstfeest stijlvol te starten? Dan zit je hier helemaal goed! Wij verzamelden maar liefst 30 heerlijke visgerechten die je feestmenu laten schitteren van bij het begin.
Of je nu kiest voor een klassieker met gerookte zalm, een verrassende vistartaar of net iets luxueuzere jakobsvruchten of kreeft: met deze ideetjes zet je zonder twijfel een culinaire hit op tafel. Met een feestelijk voorgerecht maak je namelijk indruk zowel qua smaak als met de presentatie van de vis.
Van klassiek voorgerecht tot creatief maar feestelijk met vis
Het voorgerecht zet de toon voor de rest van je feestelijk diner, en met vis maak je beslist een goede start. Denk aan luchtige mousses, frisse ceviche of een elegant torentje met krab en avocado. Of een glaasje gevuld met garnalen of een soepje op basis van schaaldieren: ook altijd een voltreffer. De mogelijkheden zijn eindeloos, lekker én elegant.
Een van de grootste troeven van deze voorgerechten met vis? Sommige kun je al op voorhand maken. Zo spaar je tijd in de keuken en kun je als chef van dienst zelf ook een beetje genieten van het feest. Kies bijvoorbeeld voor koudebereidingen die je enkel nog hoeft af te werken.
Lees ook …
30 ideeën met vis voor een feestelijk voorgerecht
Vis, schaal- en schelpdieren, van licht en fris tot romig en rijk: elk van deze voorgerechten is een gegarandeerd schot in de roos en een smakelijke start van je meergangendiner. Bekijk snel deze feestelijke voorgerechten met vis en laat je inspireren. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
-
Meer dan 1 uur
-
Duur
-
Iets moeilijker
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Makkelijk
Gegratineerde oesters met champagne
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Carpaccio van sint-jakobsvruchten met limoenvinaigrette en appelstaafjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gemarineerde zalm met avocado en rode biet
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Gevulde sint-jakobsschelpen
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Gevulde avocado’s met rivierkreeftjes
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Zalmpannetje met venusschelpen
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Mousse van gerookte forel in bladerdeeg
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Iets moeilijker
Sint-jakobsvruchten met witloof en kervelolie
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Makkelijk
Tartaar van artisjok met kingkrab en mangosaus
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Krabcocktail met gin tonic-komkommer
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Gevulde nestjes van geitenkaas en zalm
-
Minder dan 30 minuten
-
Duur
-
Makkelijk
Quinoaslaatje met gebakken sint-jakobsvruchten en paprikacoulis
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Gebakken coquilles met saffraanrisotto en boschampignons
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Carpaccio van gerookte zalm en bietjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Zalmtartaar met appel en komkommerlinten
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Tartaar van gegrilde scampi's, venkel en avocado
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Mosselsoep met chorizotoast
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gravad lax met gemarineerde rode bietjes
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Scheermesjes met kerrieschuim
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Palingspiesjes met een witloof-appelslaatje
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gemarineerde zalm met wakame en spicy mayonaisecrème
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Langoustines met knoflookboter
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gerookte-forelcocktail met mango en komkommerlinten
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Krabcocktail met rammenas
-
Minder dan 30 minuten
-
Duur
-
Erg makkelijk
Carpaccio van rauwe zalm en sint-jakobsvruchten
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gebakken sint-jakobsvruchten met bloemkoolcrème