Meest recente artikelen

Zo maak je de lekkerste surf en turf-gerechten

Het beste van twee werelden!

Zo maak je de lekkerste surf en turf-gerechten Artikel

Je hebt het vast wel al eens gegeten: surf en turf, vlees en vis in één gerecht! Een verrassende keuze die bijzonder lekker uitdraait. Op voorwaarde dat je er een lekkere combinatie van maakt, natuurlijk. Hoe je dat doet, lees je hier!

Surf en turf stond vroeger voor gebakken steak en gegrilde kreeftenstaart. In de jaren 60 en 70 was het typisch voor de keuken van de Amerikaanse middenklasse. Een gerecht als statussymbool. Vandaag verwijst het naar de combinatie van vlees en vis op je bord. Zo’n gerecht is hemels, maar er zijn wel enkele dingen waar je best rekening mee houdt om van je recept een succes te maken.

 

In balans

De smaak van vis is vaak subtiel, terwijl die van vlees veel meer gaat overheersen. Let dus goed op de verhoudingen en wees wat zuiniger met het vlees. Gebruik je spek in je surf ’n turf? Kies dan voor gedroogd in plaats van gerookt spek, zodat de smaak niet overheerst.

Safety first

Zorg dat je rauwe vis en vlees niet met elkaar in aanraking komen om kruisbesmetting te vermijden. Doe ze steeds in aparte bakjes en spoel ook je snijplank en mes grondig af als je ze bereidt.

Op de barbecue

De barbecue is de ideale manier om te experimenteren met deze heerlijke combinatie van vlees en vis. Maak een lekker spiesje met zalm en kalkoen of met scampi’s en pancetta. Toch liever een papillot? Omhul een stukje kabeljauw eens met een laagje spek… heerlijk!

3 supersausjes

Bij een lekkere surf ’n turf serveer je het best een frisse saus met een zuurtje. Onze toppers:

Wittewijnsaus met tijm en citroensap

Citroenmayonaise

• Aioli

Topcombo’s

Welke vis is nu lekker met welk vlees? Deze combinaties moet je zeker eens uitproberen.

  • Entrecote met garnalen
  • Paella met kip en zeevruchten
  • Kabeljauw met spek
  • Gamba’s met rundsvlees
  • Zwarte pens met sint-jakobsvruchten
  • Oesters met steak tartaar

 

Probeer zeker deze lekkere surf en turf-recepten!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen