Meest recente artikelen

Welke vis past bij welk gerecht?

Praktisch overzichtje!

Welke vis past bij welk gerecht? Artikel

Weet jij welke vis geschikt is om te bakken en welke beter tot z'n recht komt in een ovenschotel? Wij hebben het antwoord!

Voor je aan een visgerecht begint, check je best even de viskalender. Die toont je welke vissen er nu op hun best zijn. Ook je lokale visboer kan je zeker de nodige raad geven. En dan nu: kiezen maar!

Vis in de oven

Staat er vanavond een ovenschotel met vis op 't menu? Kies dan liefst voor verse vissen zonder vel. Diepvriesvis kan, maar moet eerst ontdooien in de koelkast. Dep 'm zeker goed droog voor je 'm in de ovenschotel legt. In principe zijn heel wat vissoorten geschikt voor de oven, maar met stevige, grote stukken kan je nooit missen: heilbot en kabeljauw zijn bijvoorbeeld echte toppers.

Vis in de pan

Schroei vissen in de pan altijd eerst aan op de velkant: zo wordt die krokant en blijft de binnenkant heerlijk sappig. Kies voor vissen die niet te snel uit elkaar vallen, zoals tongschar, baars en zalm. Gebruik zeker en vast een beetje olie zodat de vis niet vastkleeft aan de pan.

Vis in vissoep

Niets lekkerder dan een stomend vissoepje! Ook hiervoor gebruik je beter stevige (witte) vissen, zoals victoriabaars, zeeduivel en koolvis. Start met een geurige visbouillon en voeg de stukken vis pas helemaal op het einde toe: door de warmte van de soep zullen ze volledig garen, maar niet te veel uit elkaar vallen.

Vis in vispannetjes

Wij Belgen zijn terecht apetrots op onze vispannetjes. In zo'n vispannetje kan je heel wat vissoorten gebruiken: griet, koolvis, zalm, schelvis en kabeljauw zijn nog maar een paar voorbeelden. Als je de viskalender raadpleegt, ben je zeker van een vispannetje met topsmaken!

Zin gekregen in een lekker stukje vis? Probeer deze recepten dan eens

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen