Meest recente artikelen

Zo maak je de lekkerste papillot

8 tips voor die perfecte pakketjes vól smaak

Zo maak je de lekkerste papillot Artikel

Koken in papillot klinkt trés chique maar is in feite heel simpel en bovendien gezond! Met deze tips maak je de lekkerste papillot.

Papi-wat?

Papillot is een bereidingswijze waarbij een gerecht klaargemaakt wordt in een pakketje. Binnenin circuleert warme lucht die ervoor zorgt dat de ingrediënten in eigen vocht en stoom garen. Het voordeel van het te koken in een pakketje is dat je geen vetstof moet toevoegen. Het is dus heel fijn voor je lijn!

8 tips voor het koken in papillot

1. Bij het gebruiken van een papillot is de kooktijd korter dan bij traditionele technieken. Hierdoor blijft de voedingswaarde behouden en gaan belangrijke vitaminen en mineralen niet verloren in het kookproces.

2. Let wel op dat je het gerecht niet te strak inpakt, zodat de lucht voldoende ruimte heeft om te circuleren. Vouw het pakketje wel hermetisch dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen, want de stoom is essentieel voor het kookproces in de papillot.

3. Een papillot kun je klaarmaken in de oven, microgolfoven, op de barbecue of zelfs in een stoomkoker.

4. Vis is een veelgebruikt ingrediënt. Door het maken in papillot blijft de vis sappig, de textuur blijft bewaard en de vis zal niet uitdrogen.

Zo maak je de lekkerste papillot 1

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Ook vlees kan gebruik worden, het wordt lekker mals en de smaak zal optimaal zijn. Voor mensen die fan zijn van een krokant korstje kan je het vlees eerst even aan bakken voor je het in de papillot doet.

6. Er zijn verschillende manieren voor het maken van een papillot pakketje.

  • Bakpapier
  • Zilverpapier
  • Groentebladeren zoals kool – en spinaziebladeren

7. Naast de natuurlijke smaken die optimaal blijven in de papillot kun je ook toevoegen:

  • Bouillon
  • Azijn
  • Wijn
  • Pittige olie

Opgelet: wees zuinig met je vloeistof, want als je teveel gebruikt wordt je papillot te nat en kan hij scheuren.

8. Om je papillot verder op smaak te brengen, gebruik je je fantasie: kruiden, marinades en specerijen. Jij bent de chef!

Extra voordeel: een papillot kan je perfect lang op voorhand klaarmaken. De avond zelf hoef je het pakketje maar gewoon in een voorverwarmde oven te zetten.

Overtuigd en zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Wij raden deze smulpakketjes aan!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen