Meest recente artikelen

3x vis in 30 minuten

Snel klaar!

3x vis in 30 minuten Artikel

Zorgen voor een heerlijke, gezonde maaltijd is niet altijd even makkelijk. Nood aan inspiratie voor snelle recepten? Wij delen drie topgerechten met vis die klaar zijn in 30 minuten.

Waarom vis? Vis is supergezond: hij levert belangrijke voedingsstoffen waaronder hoogwaardige eiwitten, vitamine B12, vitamine D en omega 3-visvetzuren. Deze visvetzuren zijn behalve goed voor ons gezichtsvermogen en onze hart- en bloedvaten ook nog eens goed voor een normale hersenwerking. En laat dat nu net iets zijn wat je kinderen goed kunnen gebruiken nu de school opnieuw gestart is. Niet dat je plots slimmer wordt van het eten van vis, maar gezond eten draagt wel een steentje bij aan die goede hersenwerking.

Zo wordt er aanbevolen om twee keer per week vis te eten, waaronder één keer een wat vettere vis. Die gezonde vis bereid je dan ook maar best op een gezonde manier. Aangeraden is om de vis maar af en toe te paneren of te frituren. Beter kies je voor pocheren, stomen, grillen of bakken. Gebruik citroen, limoen en verse kruiden om de vis op smaak te brengen.

En als je dan toch aan de slag gaat met vis, ga dan aan de slag met lokale vis. Waarom? Simpel, omdat de vis van bij ons minstens even lekker smaakt, je er de lokale economie mee ondersteunt en omdat je op deze manier de ecologische impact beperkt. Zo geef je je kind meteen al enkele mooie waarden mee waar ze een leven lang op kunnen teren.

Pladijs

Pladijs is samen met rog en zeetong de belangrijkste vissoort voor onze vissers. Deze drie vissen nemen het grootste deel van de aanvoer naar onze vismijnen voor hun rekening. Hoewel pladijs één van de meest aangevoerde vissoorten is, belandt deze topper bij slechts 8% van de gezinnen op het bord. En dat kan beslist beter want met deze veelzijdige vis kun je alle culinaire kanten uit. Zowel gebakken, gepocheerd of gestoofd is pladijs een echte lekkernij.

Tongschar

Deze vis is het geheim van elke visliefhebber. Het is het perfecte alternatief voor zijn ietwat prijzigere broertje, de zeetong. Het visvlees is zacht van structuur, smeuïg en wit. Daar komt dan ook zijn bijnaam vandaan: het melktongetje. Tongschar is op zijn best van augustus tot maart. Ideaal dus om op tafel te toveren in de herfst – of wintermaanden.

Garnalen

Van garnalen kun je het hele jaar door genieten. Maar van de nazomer tot november zijn ze op hun dikst. Van 1 kg garnalen hou je na het pellen 330 g over. Gooi de pellen en de koppen zeker niet weg, hier kun je heerlijke sauzen van maken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen