Vis in 30 minuten: 3 snelle toppers met lokale vis
Topvangst
Zin in een gezonde, snelle maaltijd boordevol smaak? Met deze drie eenvoudige recepten met vis van bij ons zet je in amper 30 minuten een topgerecht op tafel. Perfect voor drukke weekdagen, ideaal voor het hele gezin én goed voor je gezondheid.
Deze drie recepten bewijzen dat koken met vis niet ingewikkeld hoeft te zijn. Pladijs, tongschar of garnalen: kies voor lokale vis, hou het simpel en zet in 30 minuten iets lekkers en gezonds op tafel. Zo wordt gezond eten makkelijk én fun.
Waarom vaker kiezen voor vis?
Een stukje vis op je bord is niet alleen lekker, maar ook enorm voedzaam. Vis zit boordevol hoogwaardige eiwitten, vitamine D, vitamine B12 en omega 3-vetzuren. Die laatste zijn niet alleen goed voor je hart, maar ondersteunen ook je hersenfunctie – ideaal voor de schoolgaande jeugd. Je wordt er niet instant slimmer van, maar een goed werkend brein begint wel bij gezonde voeding.
Daarom wordt aanbevolen om minstens twee keer per week vis te eten, waarvan één keer een vette vis zoals makreel, zalm of haring. En ja, af en toe paneren of frituren mag best, maar nog beter is het om vis te pocheren, te stomen, te grillen of gewoon in een pan te bakken met wat citroen, limoen en verse kruiden.
En als je dan toch vis op het menu zet, kies dan voor lokale soorten. Zo steun je onze vissers, beperk je je ecologische voetafdruk én weet je zeker dat je vis supervers is. Koop je vis bij een lokale visboer of op de markt, en kies waar mogelijk voor seizoensvis. Zo maak je ineens ook een duurzame keuze.
Vis in 30 minuten: 3 toppers met lokale vis
Drie recepten met lokale vis, klaar in 30 minuten! Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
1. Pladijs met kaas-notencrumble
Waarom kiezen voor pladijs? Pladijs is één van de meest aangevoerde vissoorten in onze vismijnen, maar komt verrassend weinig op ons bord terecht. Zonde, want het is een veelzijdige vis die je makkelijk bakt, pocheert of stooft. En kinderen zijn er dol op!
3 Aardappelpuree met karnemelk, bieslook en garnalen
Waarom kiezen voor garnalen? Onze grijze garnalen zijn het hele jaar door een traktatie, maar tussen nazomer en november zijn ze op hun dikst. Koop ze ongepeld voor de beste smaak (van 1 kg garnalen hou je na het pellen 330 g over) – en gebruik de schalen voor een zelfgemaakte bisque of saus!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!