Slim! Met deze 6 tips is vis niet duur
Goeie vangst!
Vis op het menu én op je budget letten? Het kan perfect! Vis is gezond, veelzijdig en hoeft echt niet veel te kosten. Met deze tips kun je volop van vis genieten zonder het te voelen in je portemonnee.
Vis is en blijft een geweldige keuze: licht, voedzaam, veelzijdig én – met de juiste keuzes – ook budgetvriendelijk. Zet dus gerust vaker vis op het menu: met deze tips is vis niet duur, maar juist een slimme zet.
Met deze tips hoeft vis niet duur te zijn
Hou je van vis, maar laat je je soms afschrikken door de prijs? Deze zes budgetvriendelijke opties bewijzen dat vis niet duur hoeft te zijn, maar juist verrassend betaalbaar.
1. Eet vis in het juiste seizoen
Net als groenten en fruit, heeft ook vis een seizoen. Door op het juiste moment te kiezen voor bepaalde soorten, eet je niet alleen duurzamer, maar vaak ook goedkoper én lekkerder.
- Platvissen zoals pladijs, tong, schar en tarbot zijn op hun best in het najaar.
- Rondvissen zoals wijting, poon, heek en schelvis zijn echte wintertoppers.
2. Ga voor lokale vis
Zalm, tonijn en scampi's zijn populair, maar vaak duur én minder milieuvriendelijk. Ga liever voor vis van bij ons. Vervang tonijn eens door smaakvolle, goedkope makreel of gebruik bouquetgarnalen in plaats van scampi's. Ze worden lokaal gevangen, zijn vriendelijker voor je budget én voor het milieu.
3. Niet duur, toch feestelijk met vis
Wil je toch iets feestelijks serveren? Dat hoeft niet met dure vissoorten. Wil je graag de prijs drukken, kies dan voor een goedkopere vissoort en werk je bord bijvoorbeeld af met kokkels, het goedkopere broertje van vongole.
4. Durf te kiezen voor bijvangst
Wist je dat vissers bij het vangen van populaire soorten als tong ook andere vissoorten meenemen? Deze bijvangst, zoals steenbolk, leng of heek, is perfect eetbaar, vaak goedkoper én minstens even lekker. Geef ze een kans in je keuken!
5. Gerookte vis: niet duur, evenveel smaak
Gerookte vis is een topper in de budgetkeuken. Denk aan makkelijke aperitiefhapjes, spreads of in een brandade. Gerookte makreel of haring is betaalbaar én zit boordevol smaak. Ideaal om je visgerechten dat tikkeltje extra te geven!
6. Hip: varieer met vis in blik
Vis uit blik is een echte trend, en terecht. Het is immers een ontzettend gevarieerd en veelzijdig product. Niet zo duur als verse vis, wel even gezond. Een blik sardientjes of tonijn uit de voorraadkast tover je in een mum van tijd om in een smakelijke maaltijd.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
Lees ook …
Probeer deze verrukkelijke recepten met vis
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.