Meest recente artikelen

5x lief voor je portemonnee: met deze tips is vis niet duur

Veelzijdig én goedkoper

5x lief voor je portemonnee: met deze tips is vis niet duur Artikel

Ovenschotels, soep, in z’n geheel of in meer creatieve gerechtjes... Vis is lekker, gezond, veelzijdig en zelfs lief voor je portemonnee. Met onze 5 tips hoeft vis niet duur te zijn!

Vis lief voor je portemonee? Jawel! Door eenvoudigweg een paar dingen in het oog te houden, zorg je ervoor dat je vis niet duur betaalt.

Met deze tips wordt vis niet duur

1 Kijk naar het seizoen. Vis kun je het hele jaar eten, maar smaakt net zoals groenten en fruit op sommige momenten toch nog lekkerder. Platvissen zoals pladijs, tong, schar en tarbot zijn het lekkerst in het najaar. Rondvissen zoals wijting, poon, heek en schelvis zijn op hun best in de winter.

2 Kies voor vis van bij ons. Zalm, tonijn en scampi's ogen erg feestelijk, maar hun ecologische voetafdruk is groot. Vervang tonijn eens door een goedkoper alternatief zoals makreel en scampi's door bouquetgarnalen. Die worden dichter bij huis gevangen en zijn zo budget- en milieuvriendelijker.

3 Probeer eens vis uit de bijvangst. Onze vissers vissen voornamelijk op tong en pladijs, maar vangen daarbij ook heek, steenbolk en leng. Allemaal lekker!

vis niet duur

4 Pimp je visgerecht. Wil je graag de prijs drukken, maar toch een feestelijk gerecht presenteren? Kies voor een goedkopere vissoort en werk je bord bijvoorbeeld af met enkele delicate kokkels, het goedkopere broertje van vongole.

5 Ga voor gerookte vis. Hapjes met gerookte vis tover je in geen tijd op tafel en zijn prijsbewust, verrassend en erg smaakvol. Ook in een hoofdgerecht zoals een brandade kun je gerookte vis verwerken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

Probeer deze verrukkelijke recepten met vis

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen