Meest recente artikelen

Waarom eten sommige vegetariërs wel nog vis?

Er is een goede reden…

Waarom eten sommige vegetariërs wel nog vis? Artikel

Vegetariërs eten geen vlees of vis. Maar er zijn ook mensen die kiezen voor een eetpatroon zonder vlees en de vis toch niet links laten liggen. Zo ook Karolien Olaerts. Wij vroegen haar: waarom?

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Deze keer: waarom eten sommige vegetariërs wel nog vis? (En zijn ze dus strikt genomen geen vegetariërs maar pescotariërs: mensen die geen zoogdieren en gevogelte eten maar wel vis.)

Waarom eten sommige vegetariërs wel nog vis? Het antwoord van Karolien

Vegetariërs eten geen producten waarvoor dieren gedood worden, dus geen vlees en vis. Maar ook geen producten zoals gelatine van beendermeel of kaas met kalfsstremsel.

Karolien heeft vis echter niet uit haar eetpatroon geschrapt. Was dat een bewuste keuze? "Dat was het oorspronkelijk niet, maar nu wel. Toen ik op mijn elfde aankondigde dat ik vegetariër wilde worden, gingen mijn ouders akkoord. De enige voorwaarde was dat ik nog één keer per week vis zou eten. Hoewel zij dachten dat ik snel opnieuw preparé en salami zou smikkelen, eet ik 28 jaar later nog steeds geen vlees. Maar wel vis."

"Nu is het voor ons gezin wél een bewuste keuze uit gezondheidsoverwegingen. Uit onderzoek blijkt dat het eten van een portie vette vis per week samenhangt met een lagere kans op hart- en vaatziekten. Dat komt dankzij de omega 3-vetzuren. Je kunt deze ook vervangen door supplementen. Maar eerlijk: we vinden het gewoon lekker, en dat telt ook."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen