Meest recente artikelen

Zo maak je een klassieke witte vissaus

Bekijk onze video!

Zo maak je een klassieke witte vissaus Artikel

Wil jij graag een lekkere witte vissaus maken? Wij verzamelden onze beste tips en recepten en tonen in de video hoe je het sausje zelf maakt. De saus past perfect bij elk stukje vis. Of dat nu zalm, schelvis, koolvis of kabeljauw is.

Wil je zelf witte vissaus maken? Da's altijd een goed idee! Het is veel lekkerder dan saus uit een pakje en helemaal niet moeilijk om te maken. Met deze tips en recepten lukt het altijd.

Klassieke witte vissaus: zo maak je het

Omdat het altijd makkelijker is om eerst iets te zien klaarmaken in plaats van meteen het recept te volgen, maakten wij een handige video voor jou. Het recept voor de saus lees je daaronder.

Tip: je kunt de vis eerst pocheren in een mengsel van visfond en witte wijn, zo krijgt hij nog meer smaak. Laat in dat geval de vis 8 à 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, net onder het kookpunt. Schep de vis voorzichtig uit de kookpot met een schuimspaan, zeef het kookvocht en laat het inkoken. Dat vocht gebruik je vervolgens om je roux aan te lengen.

Bekijk de video

Meer van dit? Abonneer je gratis op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

  1. Laat de witte wijn en de visfond tot de helft inkoken.
  2. Verhit de boter in een kleine pot en roer er de bloem door. Roer met de garde tot je een roux krijgt die naar koekjes ruikt.
  3. Giet geleidelijk aan het vocht bij de roux. Blijf roeren met de garde tot je een gebonden saus krijgt.
  4. Roer de room door de saus, tot ze de ideale dikte heeft en voeg het citroensap toe.
  5. Proef en kruid met peper en zout. Eventueel kun je ook nog wat gehakte verse kruiden toevoegen.

 Klik hier voor het volledige recept 👇

Nog drie tips voor de perfecte saus

  1. Heb je nog een restje visfond over? Vries het dan gewoon in in een goed afgesloten bewaardoosje. Let wel: je kunt het maar één keer invriezen. Daarom kun je restjes fond beter invriezen in een ijsblokjesvorm. Je duwt er dan gewoon uit wat je nodig hebt. Handig gedoseerd!
  2. Voor 4 personen reken je bij een hoofdgerecht op 250 ml saus.
  3. Je kunt je saus nog afwerken met verse kruiden. Voeg gehakte tuinkruiden altijd pas op het einde toe aan je saus en laat ze niet meekoken. Zo blijven ze fris van kleur en smaak.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen