Meest recente artikelen

3x snelle zomervisjes van bij ons, mét recepten

Supersnel en overheerlijk

3x snelle zomervisjes van bij ons, mét recepten Artikel

Zomerkoken, dat is vooral veel genieten en niet te lang in de keuken staan. Met deze drie zomervisjes van bij ons tover je binnen het halfuur iets lekkers op tafel! Vis van bij ons bovendien: lokaal en seizoensgebonden.

Snelle vis in de zomer: 3 toppers van bij ons

Zeetong

Zeetong is een echte klassieker in de Belgische keuken! Het lekkerste is deze vis van juni tot en met december. En omdat het een platvis is, duurt de bereiding van zeetong meestal niet lang. Helemaal iets voor snelle zomerse gerechtjes, dus.

Het visvlees van zeetong is stevig en tegelijkertijd ook zacht en sappig. Je koopt de tong in z'n geheel of als filet en kunt er alle kanten mee uit! Van tongrolletjes tot een volledige tong gebakken in boter met citroensap en peterselie.

Langoustine

Volgens topchef Sergio Herman zijn verse langoustines het allerlekkerste wat er bestaat. En wij kunnen hem alvast geen ongelijk geven. Dankzij hun kreeftachtige zoete smaak zijn ze een echte delicatesse. Bovendien bereid je met deze zomertopper in geen tijd een heerlijk luxueus gerechtje.

Van langoustines kun je het hele jaar genieten, maar er is het meeste aanvoer van de zomer tot de vroege herfst. Je eet ze het best zo vers mogelijk, liefst nog op de dag van aankoop.

Pladijs

Pladijs werd al enkele keren tot Vis van het Jaar gekroond. Hierdoor groeit hij stilletjes in populariteit, en maar goed ook, want met deze veelzijdige platvis kun je alle culinaire kanten uit. Pladijs kun je net als zeetong en schartong heel klassiek kunt bakken in boter. Daarnaast kan je ‘m ook grillen, pocheren, oprollen, paneren of stomen in een papillot. Keuze genoeg dus!

Pladijs is het hele jaar door beschikbaar, maar de beste pladijs koop je tussen juni en oktober, het pladijsseizoen.

Hoe weet ik of ik vis van bij ons koop?

Snelle vis in de zomer, dat kan ook duurzaam! Kiezen voor lokale en seizoensgebonden producten is niet alleen hip, het is ook beter voor onze planeet én voor onze economie. Kies daarom ook voor vis van bij ons: vis of schaal- en schelpdieren uit de zee die gevangen worden door onze Belgische vissersvloot, of in België gekweekte vis of schaal- en schelpdieren. Maar hoe weet je nu welke vis precies van bij ons komt?

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen