Gratin met vis is een goede oplossing voor wie niet graag vis bakt. Kies uit 32 recepten voor een visgratin met krokant korstje die áltijd lukt.
Niet zo'n kei in vis bakken? Of krijg je je visfilet maar niet mooi op het bord? No worries: een gratin met vis is een slim alternatief. Door de vis in de oven te bereiden, behoudt hij namelijk goed z'n structuur en blijft hij lekker sappig. De kaas of puree erbovenop maakt je ovenschotel helemaal af.
Waarom wij vallen voor een gratin met vis
Een visgratin is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook ideaal om restjes vis of groenten op te werken. Je doet alles in één schaal, schuift het in de oven en hebt er geen omkijken meer naar.
Bovendien blijft de vis tijdens het gratineren lekker mals. In de oven droogt hij immers niet zo snel uit als in de pan. En het allerbeste aan een gratin is natuurlijk het goudbruine knapperige korstje. Kortom: een combinatie die we moeilijk kunnen weerstaan.
Tips voor een geslaagde visgratin
- Laat de vis niet zwemmen: te veel saus maakt je gratin waterig. Zorg voor een gebonden saus of kies voor puree.
- Krokant korstje? Yes please! Meng wat paneermeel of panko met geraspte kaas en strooi dit over je visschotel voor een knapperig laagje.
- Kruiden maken het verschil: werk met verse kruiden zoals dille, peterselie of bieslook voor de finishing touch.
- Makkelijk vooraf: je kunt visgratin op voorhand samenstellen en afgedekt bewaren in de koelkast. Zo schuif je 'm later zo de oven in. Handig als je gasten hebt!
- Een gratin voor elk seizoen: een ovenschotel met vis past bij elk seizoen. Doe er in de lente asperges en erwtjes bij, in de herfst met prei en paddenstoelen. Laat je creativiteit de vrije loop.
Lees ook …
Voor welke gratin met vis val jij?
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Vispannetje met puree van zoete aardappel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Ovenschotel van steenbolk en prei
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Ovenschotel met koolvis en venkelpuree
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Aardappelgratin met vis en spinazie
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Ovenschotel met vis, geroosterde bloemkool en basilicumpuree
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Ovenschotel zalm 'caprese'
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Ovenschotel met pladijs en raapjespuree
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Ovenschotel met zalm, venkel en raapjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Ovenschotel met zalm, spinazie en aardappelkorstje
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Recept van Sandra Bekkari: Gegratineerd vispannetje
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Gratin dauphinois met vis en prei
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Vispannetje met smeuïge kaassaus
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Vispannetje in een schelp
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gratinschotel van asperges, vis en puree
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Visfilet met prei en tomaat
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Ovenschotel met kabeljauw, rijst en broccoli
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Vispannetje van wijting met broccoli-boursinpuree
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Ovenschotel met kabeljauw, prei en zoete aardappel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Vispannetje van zalm en schelvis met pompoensaus
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Ovenschotel met griet, pasta en een krokante kruidenkorst
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Ovenschotel met schelvis en gekleurde tomaten
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Vispannetje met panko-peterseliecrumble
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Roodbaarsfilet uit de oven met een krokante kaaskorst
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Tartiflette met seizoensvis
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Ovenschotel met vis, tomaat en venkel