Meest recente artikelen

Supersoep: alles wat je moet weten over soep maken

Tips, hacks, recepten en meer

Supersoep: alles wat je moet weten over soep maken dossier

Soep moet in de keuken toch een van de beste uitvindingen ooit zijn. Makkelijk, veelzijdig, gezond en altijd lekker. Daarom nog eens alles wat je moet weten over soep maken op een rij...

Waarom je nog vaker soep zou moeten eten, ligt voor de hand. Het is gezond, houdt je in topconditie en voorziet je van de nodige vitaminen. Om het je makkelijk te maken, verzamelden we al onze kennis over soep maken.

Van groente- tot vissoep, kippensoep tot ramen. Met alle tips voor een echte feestsoep of als lunch, hoe je klassiekers kunt pimpen of er een eigen twist aan geven. Bovendien helpen we je uit de nood wanneer er problemen opduiken. Te dun? Te dik? Geen mixer? Wij lossen het voor je op!

Soep maken is gezond

Maar eerste en vooral is soep dus supergezond. Een kippensoepje zou je zelfs van de griep afhelpen, en zo zijn er nog heel wat geneeskrachtige voordelen. Kortom: genoeg redenen om wat vaker soep op het menu te zetten.

Groentesoepen

Het makkelijkst zijn de groentesoepen. Als je voor lokale seizoensgroenten kiest, is dit ook een echte budgettopper. Kies kneusjes op de markt of verzamel restjes in de groentelade van je koelkast en je hebt een goedkope maaltijd. Vaak heb je soep over die je nog makkelijk kan invriezen of meenemen als lunch. Soep maken met groentjes? Hier komen de tips…

De grote favorieten

Elk seizoen zijn er soepjes die terugkeren, eenvoudigweg omdat ze zo overheerlijk zijn. Zo is er vaak vraag naar recepten voor populaire soepen, of naar hoe oma de klassiekers klaarmaakte. Of hoe Libelle Lekker-chef Ilse haar favoriete soep maken (hint: ze heeft er meerdere!). Hieronder vind je hoe je die absolute toppers bereidt en welke die lekkerste soepen van bij ons dan wel zijn…

1 Pompoensoep

De herfstklassieker. Heb je nog wat pompoen liggen? Ga aan de slag met deze recepten en tips.

2 Tomatensoep

De publiekslieveling. ‘s Zomers kun je soep maken van lekker verse tomaten, maar ze staat vaak het hele jaar door op het menu. Mét of zonder balletjes…

3 Wortelsoep

Krijg je er echt mooiere ogen van? Geen idee. Wel zeker is dat je flink kan experimenteren en variëren met wortelsoep. Dat het een echte budgetgroente is, is uiteraard mooi meegenomen. Laat je dus gerust helemaal gaan met deze heerlijke soepjes!

4 Erwtensoep

Wie wortelen hoort, zegt… erwten! Iets populairder bij onze noorderburen maar ook bij onz zitten er hevige fans van snert en co. Ontdek hier je eigen favoriet onder de erwtensoepjes.

5 Courgettesoep

Van – pakweg – juli tot september kun je er niet omheen: courgetteseizoen! De vrolijke zomergroente is gelukkig heel veelzijdig. Je maakt er pasta mee, groentetaarten, slaatjes en zelfs desserts! Maar je kunt al die courgettes ook in heel wat verrassende soepjes verwerken…

De 4 seizoenen

Ingrediënten zijn vaak lekkerder in het juiste seizoen. Maar ook sommige soepen passen beter bij de lente dan bij de winter, en omgekeerd. Wij verzamelden de beste soepjes, volgens het seizoen.

Feest!

Geen feest is compleet zonder een fijn soepje als starter. Of komt ze nu toch na het voorgerecht? In elk geval: het is altijd feestelijk. Hier vind je alles over feestelijke soep maken.

Van bisque over velouté tot vegan

Soms kun je wel eens verloren lopen in de finesses van het soep maken. Wat is nu weer een consommé? Hoe begin je aan vegan soep? En kun je minestrone minder saai maken? Wij zochten het uit…

Supersnel soep maken?

Heb je intussen zoveel zin gekregen in soep dat je niet meer kunt wachten? Er zijn verschillende trucs en recepten om supersnel een soepje in je bord te toveren. Kies snel en aan de slag!

Voor de grote honger

Zo komen we bij de maaltijsoepen. Of je nu gaat voor vis, noedels, spek of je soep zelf pimpt met allerlei toppings… Soep is geweldig als volwaardige maaltijd. Het kan ook een licht alternatief of lekker gezelschap zijn voor je boterhammenlunch.

Tips, trucks en hacks

Soep te dik, te zout, de waterig of zuur? Wil je ze extraglad of net met stukjes? Moet je de groenten eerst stoven? En kun je soep maken zonder mixer? Hier vind je een antwoord op alle problemen bij het soep maken!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen