Meest recente artikelen

De 5 beste tips voor een extra gladde soep

Zonder brokjes!

  • Deel dit artikel:
De 5 beste tips voor een extra gladde soep Artikel

Zalig toch, zo'n fluwelige, gladde soep? Maar soms lijkt het wel alsof je ze thuis niet zo glad krijgt als op restaurant. Geen nood: met deze tips lukt het je deze keer wél!

1. Wacht op het juiste moment om te blenden

Je hebt het vast al gemerkt: als je je soep te vroeg mixt, blijven er vaak brokjes groenten achter en wordt ze korrelig. Dat komt omdat de groenten nog niet volledig gaar waren. Kook ze echter ook niet helemaal ‘plat’. Een goede test: je moet de groenten makkelijk kunnen pletten tussen je vingers, maar ze mogen niet vanzelf uit elkaar vallen.

2. Voeg room of olie toe voor je mixt

Voeg jij je room of olie ook altijd toe nadat je soep gemixt is? Daar is op zich niets mis mee, maar probeer ze ook eens vóór het blenden in je soep te gieten. Je zult zien dat dat voor een heerlijke emulsie zorgt. Na het mixen kun je natuurlijk meer toevoegen naar smaak. In dit artikel vind je trouwens nog veel meer toppings voor je soepje.

3. Blend een stukje brood mee

Raar maar waar: voor een extra gladde soep kun je best wat wit brood toevoegen aan het mengsel voor je het mixt. Snij de korst weg, scheur het brood in een paar stukken en blend je soep. Je zult zien dat ze niet enkel lekker glad, maar ook nog eens smeuïg wordt. Vaak hoef je dan zelfs geen room meer te gebruiken!

4. Gebruik een zeef

Bij speciale gelegenheden vind je het vast niet erg om wat meer moeite te doen. Wil je echt een supergladde soep, dan loont het om je gemixte soep nog eens door een zeef te laten passeren. Zo zijn die allerlaatste brokjes er zeker uit.

5. Kies een degelijk apparaat

Die oude blender is misschien nog prima voor alledaagse taakjes, maar als je dol bent op gladde soepen, zou je deze toestellen kunnen overwegen:

  • Een staafmixer. Twijfel je toch nog tussen een staafmixer en een blender? We vergelijken ze hier.
  • Een blender met hoger wattage. Kies voor eentje van 650W of meer met kwaliteitsvolle messen. Het antwoord op al je andere vragen rond blenders lees je hier.
  • Een soepmaker. Zo’n toestel doet echt ál het werk voor je, en je kunt er gerust ook soep met stukjes in klaarmaken. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen nog eens op een rij en hier vind je passende recepten.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen