Meest recente artikelen

Feit of fabel: helpt kippensoep tegen de griep?

Heeft het zin om een kopje dampende kippensoep te eten om er snel weer bovenop te komen?

Feit of fabel: helpt kippensoep tegen de griep? Artikel

De griep is weer in 't land. Als jij het deze keer te pakken hebt, heb je je waarschijnlijk al gewapend met wat geneesmiddelen ... en een lekkere kom verse kippensoep om er snel weer bovenop te komen. Of heeft dat weinig zin?

Kippensoep: het is niet alleen lekker maar zou ook extreem goed zijn om een griepje te verdelgen. De soep zit boordevol vitaminen waardoor je snel weer zou aansterken. En wat blijkt? Kippensoep heeft wel degelijk een invloed op hoe snel je geneest van het griepvirus.

Ontstekingsremmer

In een Amerikaanse studie is bewezen dat kippensoep de ontsteking van de bovenste luchtwegen kan verlichten, wat ervoor zorgt dat je plots minder last zult hebben van een verstopte neus, hoesten en andere verkoudheidskwaaltjes.

De reden hiervoor is eenvoudig. Griep wordt veroorzaakt door virale infecties, waarop het lichaam reageert door witte bloedcellen uit te sturen. Die zorgen er niet meteen voor dat het virus verdwijnt, maar zetten het virus eerst om in de vervelende symptomen die je hebt bij een verkoudheid. De onderzoekers ontdekten echter dat kippensoep ervoor zorgt dat minder witte bloedcellen op pad gaan, waardoor je ook minder symptomen waarneemt en je lichaam dus even tot rust kan komen.

Snellere genezing

Maar da's niet de enige reden waarom kippensoep goed is bij een griepje. Uit het onderzoek blijkt ook dat de soep congestie vermindert en de hydratatie van je lichaam ondersteunt. En dat zorgt ook voor een snellere genezing. Bovendien is het simpelweg lekker, dus aarzel niet om jezelf een kopje kippensoep te maken als je ziek bent – of je favoriete recept door te geven aan je partner, moeder of beste vriendin ;-).

Hieronder vind je alvast enkele heerlijke kippensoepjes!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen