Meest recente artikelen

Pimp je tomatensoep 6x anders met deze feestelijke toppings

Feestsoep!

Pimp je tomatensoep 6x anders met deze feestelijke toppings Artikel

Tomatensoep maakt elk feestmenu beter. Tomatensoep met lekkere toppings maakt het feest echter compleet. Van luxeballetjes tot een chique pistache-peterselie-citroenolie… Dit zijn onze 6 favoriete extraatjes en we delen dan ook met plezier de recepten.

Wat is er beter dan tomatensoep? Tomatensoep met lekkere toppings! Van boerenkoolchips tot kaasbolletjes of -stengels… Ideaal als je soep serveert op een feestje of gewoon zomaar, omdat elke dag een feest is.

Feestelijke tomatensoep: toppings die je moet proberen

  1. Met pittige boerenkoolchips

    Verwijder de harde steel van 2 grote boerenkoolbladeren. Trek de bladeren in stukjes. Pel en plet 1 teentje knoflook en meng met 2 eetlepels olijfolie. Meng de olijfolie met de stukjes boerenkool en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven van 195°C tot ze goudbruine randjes krijgen. Werk de soep af met de krokante boerenkoolchips.

  2. Met spek-gehaktballetjes

    Pel en snipper 1/4 sjalot. Hak 80 gram gerookt spek heel fijn. Meng 200 gram gemengd gehakt, 1 eidooier en 50 gram paneermeel met de sjalot en het spek en kruid met peper en zout. Rol met natte handen balletjes van het mengsel. Bak ze in een scheutje olijfolie gaar en goudbruin. Werk de soep af met de balletjes.

  3. Met pittige tortillareepjes

    Snij 1 à 2 tortillawraps in fijne reepjes. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1/4 koffielepel chilivlokken, 1/4 koffielepel za'atar, een snuifje gerookt paprikapoeder en een snuifje zout. Meng de tortillareepjes met de gekruide olijfolie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 5 à 8 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C tot de reepjes krokant en goudbruin zijn. Werk de soep af met de tortillareepjes.

  4. Met pistache-peterselie-citroenolie

    Rasp de schil van 1 biocitroen tot je 1 koffielepel hebt en pers 1 eetlepel sap. Pel en plet 1 teentje knoflook. Hak een handvol bladpeterselie fijn. Hak 2 eetlepels pistachenootjes fijn. Meng de geraspte citroenschil, de knoflook, de peterselie en de pistachenootjes met het citroensap en 70 milliliter olijfolie. Kruid met peper en zout. Bewaar de olie in de koelkast. Werk de soep af met de olie.

  5. Met gemarineerde mozzarellabolletjes

    Rasp de schil van 1 biocitroen tot je 1 koffielepel hebt. Pel en plet 1 teentje knoflook. Meng de citroenschil met de knoflook, 1/2 koffielepel tijm, 1/2 koffielepel oregano, snuifje zout, snuifje peper en 60 milliliter olijfolie. Meng de olie onder 150 gram mozzarellabolletjes. Bewaar ze in de koelkast. Werk de soep af met de mozzarellabolletjes.

  6. Met kaasstengels

    Snij 2 zwanworsten overlangs in dunne lange plakken. Snij 80 gram emmentaler in fijne blokjes. Maak spiesjes van de zwanworsten met stukjes kaas ertussen. Bak ze heel kort aan in een hete pan met een scheutje olijfolie. Serveer de spiesjes bij de soep.

Een lekkere tomatensoep voor bij je toppings?

Ontdek hier ons succesrecept…

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen