Meest recente artikelen

Courgette klaarmaken, kopen en bewaren: onze beste tips

Alles over de courgette

Courgette klaarmaken, kopen en bewaren: onze beste tips Artikel

Courgette klaarmaken, kopen en bewaren: wij delen onze beste tips. Ontdek, proef en geniet van deze zalige, zomerse groente!

Van juli tot en met september kun je weer genieten van de courgette. Deze vruchtgroente heeft een milde smaak en behoort tot dezelfde familie als de meloenen en komkommers. De meest bekende soort is de groene courgette maar er bestaan ook gele, witte, gestreepte en bolle varianten. En die mooie courgettebloemen? Die zijn niet alleen mooi om naar te kijken maar ook lekker om op te eten!

Courgette kopen

Courgettes zijn verkrijgbaar van februari tot november met topaanvoer in de maanden juli tot september. Let er bij het kopen van de courgette op dat ze stevig aanvoelt, een egale kleur heeft en vrij is van beschadigingen. Wil je je eigen groenten kweken? Dan is de courgette een goede groente om mee te starten. Ze zijn namelijk heel makkelijk te kweken en onderhouden. Laat de courgettes niet te groot worden: kleinere exemplaren hebben véél meer smaak en er zitten nog geen zaden in (die moet je er anders toch uit halen).

Courgette bewaren

Zoals andere vruchtgroenten bewaar je courgettes het beste op een koele plaats, maar niet in de koelkast. De kelder is een prima plek, daar blijft ze zeker een week goed.

Courgette klaarmaken

Spoel je courgette grondig voordat je hem gebruikt. Schillen is meestal niet nodig, maar verwijder wel de steelaanzet. Snij ze daarna in blokjes of plakken volgens het gekozen recept. Vul je de courgette op, dan kan het steeltje aan de vrucht blijven. Het vruchtvlees kun je verwerken in het vulmengsel. Of maak courgetti door je courgette in fijne sliertjes te snijden met een spiralizer.

Begin je al te watertanden? Probeer deze recepten

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen