Meest recente artikelen

Help, mijn pompoensoep is te dik!

Zo leng je ze aan

Help, mijn pompoensoep is te dik! Artikel

Je hebt je pompoensoep met zorg gekookt, gekruid en gemixt, maar dan blijkt dat ze (veel) te dik is. Wat nu? Aanlengen is de boodschap. Wij vertellen je hoe je die pompoensoep redt en zelfs nog lekkerder maakt!

Dat je te dikke soep kunt aanlengen is logisch, maar waarmee leng je pompoensoep dan het best aan om geen smaak te verliezen (en ze zelfs nóg lekkerder te maken)?

1. Bouillon

Dit is een binnenkopper.  Is je pompoensoep te dik? Meng er dan wat extra bouillon door. Neem de soort die je initieel gebruikte toen je de soep maakte, of ga voor een andere smaak. Groentebouillon is misschien de meest voor de hand liggende keuze, maar ook kippenbouillon is prima. Heb je geen bouillon gebruikt bij het maken van je soep en wil je de smaak zoveel mogelijk behouden? Kies dan eerder voor groentebouillon.

Je zou eventueel ook gewoon water kunnen gebruiken, maar dat raden we niet aan als je pompoensoep veel te dik is. De smaak zou dan weleens flets kunnen worden. Moet je pompoensoep maar een beetje verdund worden, dan is water geen probleem. Proef zeker nog eens en voeg peper, zout en andere kruiden toe naar smaak.

2. Room

Room in een soep is altijd lekker, dus gebruik ‘t ook gerust als ‘verdunner’. Kies dan wel voor een niet te dikke variant, natuurlijk. Wat kookroom, culinaire room of lightroom is prima. Let wel op: als je room toevoegt, wordt de smaak van je soep een pak zachter. Kruid dus flink bij als je een flauwe smaak wilt vermijden.

3. Kokosmelk

Als je het niet erg vindt als je soep een beetje anders zal smaken, dan is kokosmelk een prima optie. De smaak past perfect bij die van pompoen! Tip: voeg een rood pepertje en/of wat gember toe om die heerlijke oosterse smaak door te trekken. Je zult blij verrast zijn!

4. Witte wijn

Heb je een flesje witte wijn opengetrokken bij het aperitief, of staat er nog een restje in de koelkast? Perfect! Witte wijn en pompoen gaan uitstekend samen, je kunt het dus ook gebruiken om je soep wat dunner mee te maken. Hou het bij één glaasje zodat de smaak niet te overheersend wordt, en laat even pruttelen om de alcohol te laten verdampen, zeker als er kinderen aan tafel zitten.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen