Wortelsoep maken: zo zet jij straks de lekkerste op tafel
Wortelsoep met wow-effect!
Wortels zijn goedkoop, lekker en superveelzijdig. Geen wonder dat ze ook dikwijls in de soeppot belanden. Weten hoe je de lekkerste wortelsoep kunt maken? Dit zijn onze ultieme tips en recepten!
Wortelsoep maken is werkelijk kinderspel. Je vertrekt van de basis en om de smaak wat te verdiepen, voeg je nog extra ingrediënten toe. Met onze tips wordt het de vaste topper op je weekmenu!
Wortelsoep maken: zo wordt ze nog beter
1. Zorg dat je groenten goed gestoofd zijn
Door groenten te verwarmen ontstaan er nieuwe aroma's. Onder meer uien en knoflook, maar ook de worteltjes zelf bak je beter eerst even aan in vetstof voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Door ze te stoven, komen alle smaken goed vrij.
2. Laat de wortelsoep zacht koken
Om wortelsoep te maken gebruik je verschillende ingrediënten. Je kookt de groenten om ze te laten garen. Maar: om de smaken van je soepje mooi te laten versmelten, gebeurt dat het best langzaam. Laat de soep daarom eventjes sudderen, op een laag vuurtje. Waarom de soep ook nog even moet koken na het mixen, lees je hier.
3. Smaakmakers die je wortelsoep maken of kraken
Wortelen zijn zoet en kunnen dus wat contrast gebruiken om je wortelsoep wat interessanter te maken en meer diepte te geven. Daarom worden ze vaak gecombineerd met andere soepgroenten zoals tomaat of paprika. Ook andere smaakmakers kunnen helpen, denk aan…
- Gember (verse gember of gemberpoeder) voor een frisse, pittige twist
- Kurkuma geeft de soep een warme smaak én mooie kleur
- Komijn (gemalen of komijnzaadjes) maakt het aroma wat aardser en nootachtig
- Kerriepoeder zorgt voor een oosterse twist
- Koriander (vers of gemalen) brengt een frisse toets
- Tijm en rozemarijn maken je wortelsoep hartiger en kruidiger
- Chilivlokken of verse chilipeper zijn ideaak voor een pittig accentje
- Sambal of sriracha geven wortelsoep wat Aziatische pit
- Citroensap of limoensap, appelazijn of wittewijnazijn zorgen voor een fris zuurtje, altijd een goed tegengewicht voor zoet..
4. Voeg toppings toe
Toppings tillen elke soep naar een hoger niveau. Je kunt wortelsoep bijvoorbeeld pimpen met…
- Geroosterde pompoen- of zonnebloempitten
- Verse kruiden als koriander, peterselie of dille
- Krokante spekjes of broodkorstjes
- Romige extra’s zoals kokosmelk, crème fraîche of Griekse yoghurt. Of doe er wat geitenkaas bovenop.
Wortelsoep maken met ons basisrecept
Om lekkere wortelsoep te maken, vertrek je het best van een goed basis: ons ultieme basisrecept. Wil je dit recept bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Nog meer recepten voor wortelsoep
Of je nu houdt van een soep met wat extra bite, de frisse toets van sinaasappel, exotische kokos of pittige gember … Er is hebben vast een receptje dat bij jou in de smaak valt.
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!