Meest recente artikelen

15 x feestelijke soep voor het kerstdiner

Lekker eenvoudig

  • Deel dit artikel:
15 x feestelijke soep voor het kerstdiner Artikel

Soep tijdens het kerstdiner? Natuurlijk! Met de juiste toppings en garnituren tover je een gewone soep om in een buitengewoon feestelijke maaltijd. 

Soep tijdens het kerstdiner: 5 voordelen

  1. Soep kan je makkelijk voorbereiden. Maak ze ’s ochtends of de dag voordien al klaar en warm ze terug op als de gasten arriveren.
  2. Hongerige gasten? Soep stilt hun honger en geeft jou voldoende tijd om de rest van het kerstdiner klaar te maken. Reken op 250 ml soep per persoon of 1 liter voor vier personen. Een litertje extra kan natuurlijk geen kwaad. Serveer het de volgende dag als hapje in een glaasje of bewaar je restje voor later in de diepvriezer.
  3. Een eenvoudige soep krijgt met de juiste toppings en garnituren de nodige va-va-voom voor het kerstdiner.
  4. Als jouw keuken afgeladen vol staat met feestelijke ingrediënten, borden en garnituren, neemt dat keteltje soep niet veel plaats in.
  5. Is de rest van het kerstmenu wat prijziger, dan biedt soep een budgetvriendelijk tegengewicht. Voor geen geld tover je een feestelijk exemplaar op tafel.  Neem nu deze soep van geroosterde pompoen. De krokante chips van zoete aardappel als garnituur geeft een feestelijke touch, maar houdt het kostenplaatje in bedwang.

6 tips voor de perfecte feestsoep

  1. Gebruik verse seizoensgroenten die in december op hun best zijn, zoals aardpeer, pastinaak, pompoen, knolselder, paddenstoelen, witloof… Zo zal de soep een intense, volle smaak hebben.
  2. Een goede soep begint bij een goede basis. Maak daarom zelf je bouillon.
  3. Is je soep op zich vrij eenvoudig? Voeg een feestelijke touch toe bij de afwerking. Denk aan zelfgemaakte croutons, enkele druppeltjes (truffel)olie, melkschuim, een krokantje van parmezaan…
  4. Serveer je feestsoep niet in een klassiek bord, maar in een mooie kom of een feestelijk glaasje.
  5. Haal de soep na het mixen door een zeef voor een fluweelzacht resultaat.
  6. Is de soep te zout? Voeg dan een scheutje room toe, mix er nog een extra gekookt aardappeltje door of voeg wat citroensap of azijn toe. Hier lees je er meer over.

Ontdek hier onze 10 favoriete recepten

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Consommé van fazant met groentejulienne

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Cappuccino van erwten en cantharellen

  • Ik heb alle tijd
  • Duur
  • Makkelijk

Velouté van rivierkreeftjes

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Velouté van vergeten groenten met crumble van zwarte pens

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Preisoep met gerookte zalm


  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Knolseldersoep met boschampignons

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Garnalenbisque

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Bloemkoolvelouté met quinoa en gerookte eendenborst

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Erwtensoepje met pancettachips

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Venkel-appelbouillon met sint-jakobsvruchten

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen