Meest recente artikelen

30x feestelijke soep voor het kerstdiner

Lekker eenvoudig

30x feestelijke soep voor het kerstdiner Artikel

Soep tijdens het kerstdiner? Natuurlijk! Met de juiste toppings en garnituren tover je een gewone soep om in een buitengewoon feestelijke maaltijd. 

Soep tijdens het kerstdiner: 5 voordelen

 1. Soep kan je makkelijk voorbereiden. Maak ze 's ochtends of de dag voordien al klaar en warm ze terug op als de gasten arriveren.
 2. Hongerige gasten? Soep stilt hun honger en geeft jou voldoende tijd om de rest van het kerstdiner klaar te maken. Reken op 250 ml soep per persoon of 1 liter voor vier personen. Een litertje extra kan natuurlijk geen kwaad. Serveer het de volgende dag als hapje in een glaasje of bewaar je restje voor later in de diepvriezer.
 3. Een eenvoudige soep krijgt met de juiste toppings en garnituren de nodige va-va-voom voor het kerstdiner.
 4. Als jouw keuken afgeladen vol staat met feestelijke ingrediënten, borden en garnituren, neemt dat keteltje soep niet veel plaats in.
 5. Is de rest van het kerstmenu wat prijziger, dan biedt soep een budgetvriendelijk tegengewicht. Voor geen geld tover je een feestelijk exemplaar op tafel.  Neem nu deze soep van geroosterde pompoen. De krokante chips van zoete aardappel als garnituur geeft een feestelijke touch, maar houdt het kostenplaatje in bedwang.

6 tips voor de perfecte feestsoep

 1. Gebruik verse seizoensgroenten die in december op hun best zijn, zoals aardpeer, pastinaak, pompoen, knolselder, paddenstoelen, witloof… Zo zal de soep een intense, volle smaak hebben.
 2. Een goede soep begint bij een goede basis. Maak daarom zelf je bouillon.
 3. Is je soep op zich vrij eenvoudig? Voeg een feestelijke touch toe bij de afwerking. Denk aan zelfgemaakte croutons, enkele druppeltjes (truffel)olie, melkschuim, een krokantje van parmezaan…
 4. Serveer je feestsoep niet in een klassiek bord, maar in een mooie kom of een feestelijk glaasje.
 5. Haal de soep na het mixen door een zeef voor een fluweelzacht resultaat.
 6. Is de soep te zout? Voeg dan een scheutje room toe, mix er nog een extra gekookt aardappeltje door of voeg wat citroensap of azijn toe. Hier lees je er meer over.

Ontdek hier onze favoriete recepten

Een recept naar je zin gevonden?

Klik op Bewaren om het in je persoonlijke receptmapjes te stoppen. Alles over recepten bewaren, zelf een weekmenu maken en je persoonlijke boodschappenlijst printen lees je hier.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen