Meest recente artikelen

Een simpele soep maken? Zo doe je dat…

De basis voor elk recept!

Een simpele soep maken? Zo doe je dat… Artikel

Het is sowieso een van de minst omslachtige bereidingen. Maar moet het echt makkelijk en snel? Een simpele soep maken, doe je met dit eenvoudige recept.

Tenzij je voor een soepje met ingewikkelde toppings of een zelfgemaakte bouillon gaat, is soep maken niet heel moeilijk. Maar wil je een echt simpele soep maken, dan is dit het ultieme basisrecept. Eens je hier mee weg bent, maak je met gemak alle klassiekers. Het is namelijk de basis van elke soep.

Of je nu een dikke pompoen wil wegwerken, een kilo uien erdoor wilt jagen of de wortelen nu net in de aanbieding waren. Tomatensoep met balletjes? Jawel hoor: je vertrekt van dit recept.

Dit heb je nodig om simpele soep te maken

Voor 4 personen: 1 grote ajuin – 2 stengels selder – een volledige prei – ± 800 g groenten naar keuze – 1 grote aardappel – 1,5 liter bouillon (groente of kip)

Zo maak je ze

 1. Snij de groenten. Kleinere stukken zijn sneller gaar. Heb je een soepmaker? Dan zit je werk er hier al op…
 2. Fruit de ui in wat boter of een scheut olie.
 3. Voeg de groenten toe en laat ze even stoven.
 4. Doe de bouillon erbij. Je hebt een bouillonblokje nodig per ½ liter.
 5. Laat de soep 20 minuten op een laag vuur sudderen tegen het kookpunt aan (niet laten koken), of tot de groenten gaar zijn.
 6. Mix de soep, laat nog even opkoken en klaar! Hou je van soep met stukken, dan kan je de laatste stap zelfs gewoon overslaan.

Nog enkele tips

 • Het zetmeel van de aardappel maakt de soep fluwelig. Wil je een ongebonden soepje, dan kun je 'm dus weglaten. Ook als je zetmeelrijke groenten als pompoen of raapjes gebruikt, is een aardappel overbodig.
 • Wil je de soep extra glad? Ook daar zijn trucjes voor.
 • Groenten combineren is een goed idee! Maar: hou het simpel met maximaal drie verschillende soorten als je de soep mixt. Anders gaat de smaak van de afzonderlijke groenten verloren.
 • Ook kruiden verheffen een eenvoudige soep naar een hoger niveau. Experimenteer en leer…
 • Pimp je basic soepje met croutons en andere toppings voor variatie. Ook een schep room of kaas kan simpele soep interessanter maken.
 • Heb je tijd? Maak zelf je bouillon. Want ook dat is makkelijker – en smakelijker – dan je denkt.
 • Je kan van je soep ook een volwaardige maaltijd maken. En ook dat is niet zo moeilijk.

12 ideeën voor simpele soep

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen