Meest recente artikelen

Pompoensoep kruiden: deze combinaties moet je proberen

Deze kruiden en specerijen voegen extra veel smaak toe

Pompoensoep kruiden: deze combinaties moet je proberen Artikel

Vraag jij je af welke kruiden en specerijen bij pompoensoep passen? Hier zijn enkele opties, telkens mét passend recept.

Pompoensoep goed kruiden is een kunst: van zichzelf heeft pompoen niet zoveel smaak en je hebt wel iets met pit nodig om het natuurlijke zoet te counteren, of net te versterken. Dit zijn onze favoriete smaakmakers.

Chili

Wat chilivlokken of snuifjes chilipoeder geven een zachte soep meteen een stevige dosis pit. Lekker om op te warmen na een frisse herfstwandeling!

Probeer het in:

Gemberpoeder

Mist je pompoensoep nog een frisse toets? Wat gemberpoeder doet wonderen! Wie houdt van oosterse gerechten, zal dol zijn op deze combinatie.

Probeer het in:

Komijnpoeder

Komijnpoeder heeft een licht nootachtige smaak. Erg herfstig, net als pompoensoep! Je maakt komijnpoeder trouwens makkelijk zelf door wat komijnzaden te roosteren in de pan en ze daarna te verpulveren met een vijzel.

Probeer het in:

Koriander

Je houdt ervan of je haat het, maar koriander kan écht een meerwaarde betekenen voor je pompoensoep. Gebruik de blaadjes om je bord mee af te werken, of verwerk wat korianderpoeder in de soep zelf.

Probeer het in:

Nootmuskaat

Nootmuskaat is, naast peper en zout, waarschijnlijk het vaakst gebruikte item uit onze kruidenkast. En da’s niet gek als je weet hoeveel smaak het aan je eten kan geven. Laat ‘t ook zeker niet ontbreken in je pompoensoep! Wel met mate te gebruiken.

Probeer het in:

Saffraan

Saffraan geeft niet enkel extra smaak aan je soep, maar ook nog eens een prachtige kleur! Gebruik de draadjes spaarzaamless is more als het over saffraan gaat.

Probeer het in:

Salie

Je gebruikt salie misschien vooral in vleesgerechten, maar ook in combinatie met pompoen doet dit kruid het fantastisch. Probeer ook eens enkele blaadjes te frituren in wat olie als knapperige afwerking voor al je pompoengerechten.

Probeer het in:

Vadouvan

Heb jij al gehoord van vadouvan? Het is een Franse, Indiaas geïnspireerde gefermenteerde specerijenmengeling met knoflook, mosterdzaad, komijnzaad en fenegriek, gecombineerd met andere specerijen. Vadouvan smaakt pittig, zoet en rokerig. Wij zijn er dol op!

Probeer het in:

Venkelzaad

Venkelzaad geeft een anijsachtige toets aan je pompoensoep. Gebruik zeker niet te veel: de smaak kan snel overheersend worden.

Probeer het in:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen