Meest recente artikelen

Welke pompoen moet ik gebruiken voor soep?

Super in de soep

Welke pompoen moet ik gebruiken voor soep? Artikel

Tussen augustus en november regent het pompoenen. Pompoensoep is niet het enige lekkere gerecht met deze herfstvrucht, maar het blijft toch een van onze favorieten. Voor je aan de slag gaat, rest er wel nog één vraag: welke pompoen kies je voor soep?

Hoewel het soms een kunst lijkt om zo groot mogelijke exemplaren te kweken, is zo'n 'stoefpompoen' toch vooral decoratief. Voor koken en bakken zijn kleinere, smaakvolle variëteiten beter geschikt. Ze zijn minder vezelig en – geef toe – handiger. Maar welke pompoen is nu het best voor soep, tussen al die verschillende soorten?

Van de typische oranje Halloween-topper tot de gele flesvormige variant… Er is altijd wel een pompoen die beter geschikt is voor een bepaald gerecht. De meeste pompoenen zijn lekker in soep, zelfs de spaghettipompoen. Het is gewoon zonde om ze in de soep te draaien als je er nog veel andere heerlijke gerechten mee op tafel kan toveren.

Welke pompoenis de beste…voor soep?

  • Dé klassieker is de grote, geribbelde bol met geel-oranje vruchtvlees. Dit zijn de prijsbeesten die erg groot en zwaar kunnen worden. Daardoor hebben ze minder smaak en gebruik je ze beter voor gerechten waar veel smaakmakers aan toegevoegd worden, zoals soep. De grote exemplaren krijgen een dikke schil, deze haal je beter weg. Heb je keuze tussen verschillende soorten? Neem dan deze klassieke pompoen voor soepen en stoofpotjes. De andere variëteiten kun je in meer gerechtjes kwijt.
  • De muskaatpompoen is de lichtoranje variant met donkergeel of groen vruchtvlees. Ook deze pompoen wordt groot en heeft een dikke schil die je beter niet gebruikt. Het zachte, zoete vruchtvlees doet het prima in soepen.
  • De gele of crèmekleurige butternut of flespompoen is het populairst. Het helder oranje vruchtvlees is zoet en nootachtig en zorgt voor een zoeter soepje. Pluspunt: de schil mag mee in de pot.
  • Ook de kleine hokkaido of kastanjepompoen kun je met schil verwerken. Het stevige vruchtvlees geeft je soep een zoete toets en mooi donkeroranje tintje.

Wil je meer weten over de verschillende soorten pompoen? Hier lees je er meer over.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen