Meest recente artikelen

Zo maak je je tomatensoep nóg lekkerder

Je soep naar een hoger niveau

Zo maak je je tomatensoep nóg lekkerder Artikel

Tomatensoep is natuurlijk heerlijk, maar zit je een beetje vast bij je bereiding of ben je op zoek naar manieren om je soep naar een hoger niveau te tillen? Lees dan zeker even verder!

Er zijn heel wat manieren waarop je het klassieke recept voor tomatensoep nòg beter kunt maken, terwijl je er helemaal niet veel moeite voor hoeft te doen. Heb je al van deze gehoord?

1. Verrassende kruiden

Zout en peper zijn onmisbaar in tomatensoep, maar probeer er zeker ook eens andere kruiden aan toe te voegen. Heerlijke combinaties zijn basilicum-rozemarijn-tijm, peterselie-bieslook en wat dacht je van munt met een beetje fetakaas? Ook pesto (ontdek hier het ultieme recept), kruidenkaas en balsamico zijn fantastisch in tomatensoep! Zin in een extraatje? Ontdek dan deze lekkere toppings!

2. Romige tomatensoep

Boter of room doen wonderen voor je tomatensoep. Je maakt 'm een pak romiger en rijker waardoor hij zelfs op de feesttafel niet misstaat. Hou je het liever wat gezonder? Dan zijn kokosmelk of Griekse yoghurt een goed idee. Lees hier meer over slanke alternatieven voor room.

3. Tomatenpuree

Een intensere tomatensmaak én de perfecte dikte verkrijg je met tomatenpuree. Voeg gerust een brik of blikje toe aan je tomatensoep, samen met een teentje knoflook.

4. Tomatensoep met tomaten uit blik

Heb je geen heerlijke zomertomaten ingevroren? Aarzel dan niet om tomaten in blik te gebruiken: ze zijn vers ingeblikt en smaken een pak beter dan waterige tomaten die niet in het seizoen zijn.

De beste recepten voor tomatensoep

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen