Meest recente artikelen

8 dingen die je nog nooit deed met pompoen

Zoveel meer dan een soepgroente

8 dingen die je nog nooit deed met pompoen Artikel

Wil je die pompoen verrassend gebruiken vandaag? Pompoensoep, geroosterde butternut en pompoenquiche kennen we allemaal, maar je kunt er zoveel meer lekkers mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van pizza, taart of zelfs een heerlijk drankje? Wij inspireren je graag!

1. Ze opvullen

Een eerste manier om je pompoen verrassend uit de hoek te laten komen: 'm uithollen en weer opvullen! Een pompoen ziet er prachtig uit, dus waarom zou je een uitgehold exemplaar eens niet gebruiken om je soep in op te dienen? Ook de wat kleinere butternuts kun je prima opvullen met allerlei lekkers. Met andere woorden: wees creatief en laat die pompoenen de show stelen!

 

2. Er een sausje van maken

Al eens gehoord van pompoensaus? Herfstiger wordt het niet! Een beetje buiten categorie, maar zeker het vermelden waard: pompoenboter. Ideaal om restjes pompoen op te gebruiken.

3. Er een pizza mee beleggen

Vervang die salami, olijven of ansjovis eens door plakjes pompoen en je pizza wordt instant een najaarsfavoriet. Wedden dat heel het gezin ervan zal smullen?

4. Ze omtoveren tot een broodje

Maïsbrood, tomatenbrood en zelfs courgettebrood kende je waarschijnlijk al, maar pompoenbrood is misschien nieuw in je receptenarsenaal. ‘t Is niet enkel lekker, maar ook nog eens supermooi.

5. Ermee bakken …

Pompoenen zijn zó veelzijdig! Gebruik ze dus niet enkel voor hartige gerechten. Bakken met pompoen is al lang ingeburgerd in de VS, maar ook hier wordt het steeds populairder.

6. … of er andere desserts van maken

Ben jij meer fan van dessertjes als pudding, panna cotta of flan? Je raadt het al: ook daarin kun je pompoen gebruiken!

7. Ze gebruiken als ‘pasta’

Wie dol is op spaghetti, lasagne of cannelloni, maar z’n gerechtjes liever wat slanker wil, kan z’n pasta vervangen door pompoen. ‘t Is bovendien een ideale manier om kieskeurige kindjes wat meer groenten te doen eten.

8. Er drankjes mee maken

In al je gerechten pompoen verwerken gaat niet ver genoeg, vinden wij. Want ja hoor, ook pompoen drínken is perfect mogelijk. Zalig op een feestje in de herfst, of gewoon lekker gezellig in de zetel.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen