Meest recente artikelen

Van bisque tot velouté: alle soepjes op een rij

Mét recepten, natuurlijk!

Van bisque tot velouté: alle soepjes op een rij Artikel

Zeg niet zomaar 'soep' tegen een velouté of een bisque. De benamingen klinken misschien ingewikkeld, maar met ons overzicht weet je meteen waar je aan toe bent. Een wegwijs in de wereld van soepen!

Hieronder ontdek je onze favoriete soorten soep én de bijhorende recepten. Inspiratie verzekerd, dus.

Bisque

Een bisque wordt gemaakt op basis van gepureerde schaal- en schelpdieren. Het resultaat is een gebonden soep boordevol smaak.

Meer doen met restjes vis en zeevruchten? Bekijk dit artikel dan eens.

Bouillon

Een bouillon is een vrijwel heldere soep wordt gemaakt door groenten, vlees of botten te stoven en vervolgens een tijdje te laten ‘trekken’. Het water neemt op die manier de smaak over. Bouillon wordt gebruikt als basis van verschillende gerechten, maar kan ook zo gegeten worden als je er wat ingrediënten aan toevoegt.
Wat was ook alweer het verschil tussen bouillon, fumet, fond en demi-glace? Je ontdekt het hier.

Consommé

Een consommé is een glasheldere maar krachtige bouillon. De basis is een bouillon die ontvet en geklaard wordt door een mengsel met eiwit. De consommé wordt gezeefd voor een glashelder resultaat. Achteraf wordt er verfijnde garnituur aan toegevoegd.

Gazpacho

Een gazpacho is een Spaanse tomatensoep. De basis is traditioneel komkommer, tomaat, ui en paprika, maar varianten zijn ook mogelijk. Deze zuiderse soep wordt ijskoud gegeten.

Groentesoep

Een groentesoep is dé traditionele soep. Het is een gemengde soep op basis van groenten, al dan niet gemixt. Laat je fantasie de vrije loop! Voeg gerust balletjes of andere extraatjes toe.

Minestrone

Een minestrone is een dikke Italiaanse groentesoep die veel ingrediënten bevat. Deze soep wordt vaak als volwaardige maaltijd gegeten.

Roomsoep

Een roomsoep is een groentesoep die gebonden wordt met verse room om een zachte en gladde textuur te verkrijgen.

Velouté

Een velouté is een zachte en romige soep. Velouté wordt gebonden met bijvoorbeeld verse room of eigeel, net voor het opdienen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen