Meest recente artikelen

Stevige maaltijdsoep: 4 tips voor een vullende bol vol lekkers

22 soepjes die je warm maken

Stevige maaltijdsoep: 4 tips voor een vullende bol vol lekkers Artikel

Pimp je soepjes met extra ingrediënten voor een stevige maaltijdsoep. Denk aan vlees of vis, pasta, rijst of aardappelen én natuurlijk lekker veel groenten. Soep is snel klaar, voedzaam en verwarmend op een koude dag. Met deze 4 tips en 22 recepten tover je ze om in een stevige maaltijdsoep.

 4 tips voor een stevige maaltijdsoep

  • Hoe maak je van een doodgewoon soepje een stevige maaltijdsoep? Voeg er wat (restjes) vlees of vis, peulvruchten en/of wat rijst, pasta of aardappelen aan toe.
  • Reken op 500 ml soep per persoon. Neem iets minder als je meer ingrediënten gebruikt. Zoals bij bouillabaisse, bijvoorbeeld. Voor gewone soep heb je genoeg met 200 ml per persoon.
  • Sommige soepen – zoals kippensoep – zijn wereldwijde klassiekers. Met de juiste kruiden en specerijen geef je ze een exotisch tintje. In Azië worden kerriepoeder en currypasta, citroengras, koriander en sojasaus veel gebruikt. Knoflook, venkel en kruiden zoals oregano en rozemarijn zijn typisch voor Zuid-Europa. Ga je voor een Noord-Afrikaanse soep? Kies dan kikkererwten, linzen, koriander, bladpeterselie, harissa en komijn.
  • Een stevige maaltijdsoep is nóg lekkerder als je ze een dag vooraf maakt. Zo kunnen de smaken zich goed ontwikkelen. Toch zijn er twee uitzonderingen. De vis in een vissoep kan je beter niet opnieuw verwarmen. Dan valt alles uit elkaar. Ook roomsoep mag je niet nog eens laten koken. Dan gaat ze schiften.

22 toprecepten voor maaltijdsoep

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen