Meest recente artikelen

Probeer deze soep als je ziek of verkouden bent

Het beste medicijn

Probeer deze soep als je ziek of verkouden bent Artikel

Ziek? Eet een soepje! Het klinkt als oude wijze raad en, zoals altijd, heeft oma wel degelijk gelijk… Maar hoe kies je de juiste soep als je ziek of verkouden bent?

Soep is sowieso gezond. Ze bevat meestal groenten en zit dus bomvol vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels. Ga dus voor zoveel mogelijk vitamientjes in je soep als je ziek of verkouden bent.

Vitamine C

Vooral vitamine C is belangrijk voor je weerstand en stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen. Je immuunsysteem te boosten? Maak dan soep van paprika, witloof, boerenkool, broccoli en andere groenten die gekend zijn om hun hoge dosis vitamine C.

Eerste hulp bij koorts

Daarnaast warmt soep je meteen op, ideaal dus tegen die koude rillingen. Ben je verkouden, dan werkt de warmte verlichtend bij een verstopte neus. Tegelijk zorgt het vele vocht voor extra hydratatie. Erg welkom als je koorts hebt.

Kip en vis

Daarnaast zijn er nog andere voordelen aan soep als je ziek of verkouden bent. Zo zou kippensoep helpen tegen de griep. Als je de tijd en energie hebt, maak je best je eigen bouillon. Daar zitten extra vitamines en mineralen in.

Ook een vissoepje is geen slecht idee. Vis, schelp- en schaaldieren bevatten veel zink. Zink is onder meer belangrijk voor de stofwisseling en de werking van je immuunsysteem.

Supergroenten

Met de juiste ingrediënten helpt soep écht tegen ziekte. Groenten zijn immers niet alleen vitaminebommetjes. Zo zou uiensoep ook helpen om de luchtwegen vrij te maken en gifstoffen af te voeren. Van knoflook wordt gezegd dat het een natuurlijk antibioticum is.

Wil je je afweersysteem boosten, ga dan zeker voor een extra teentje. Koorts? Zowel selder als wortelen kunnen je temperatuur laten dalen. Bovendien hebben ze allebei een ontgiftend effect. Maak een lekker wortelsoepje met selder en je bent snel weer beter!

Slim gekruid

Je soep juist kruiden is een andere slimme truc. Zo is tijm een held bij het verzachten van een hoestje. Daarnaast bestrijdt tijm de bacteriën en versterkt het keukenkruid je afweersysteem. Doe zeker ook gember in je wortelsoep. Het is een echte genezer die tegelijk helpt tegen de misselijkheid. Ook kurkuma brengt je spijsvertering weer in orde en is ontstekingsremmend.

Is je maag in orde maar je snottert dat het een lieve lust is? Voeg een flinke portie spice toe! In pittige specerijen zoals rode pepers zit namelijk capsicum – een stofje dat je terugvindt in middeltjes tegen verkoudheid. En: warmte verzekerd!

20 recepten voor soep als je ziek of verkouden bent

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen