Meest recente artikelen

Soep meenemen naar het werk: zo doe je dat het best

Zonder ongelukken

Soep meenemen naar het werk: zo doe je dat het best Artikel

Soep is een snel en gezond lunchidee. Net zoals een salade of boterham is soep makkelijk mee te nemen. Verwarm ze op je werk of doe ze in een thermosje voor onderweg. Met onze tips kan je soep meenemen zonder ongelukken.

Knoei-proof soep meenemen: onze tips

  • Je kunt je soep meenemen in een potje dat in de microgolfoven mag. Zo heb je minder kans op morsen én je bespaart op de afwas.
  • Geen microgolfoven op het werk, of lange wachtrijen bij dat ene toestel? Warm je soep dan 's ochtends vooraf thuis op en neem ze mee in een isolerende foodcontainer of thermos.
  • Leuk idee voor de teamspirit: spreek met je collega's een beurtrol af. Zo kan er elke dag iemand anders soep meenemen. Je kunt je soepje ook gewoon ruilen tegen dat van een collega. Zo leer je nieuwe recepten kennen.
  • Stop toppings en garnituren in een apart bewaardoosje, zo blijven ze lekker fris of krokant. Ook room, ricotta of kruidenkaas voeg je beter pas last minute toe.

Soep als lunch: een goed idee!

Een lekker soepje eten over de middag heeft heel wat voordelen. Het is een goedkoop, gezond en snel alternatief voor een warme maaltijd. Zeker in de winter komt zo'n opwarmertje wel van pas. 's Zomers kan je variëren met zomerse soepjes of gazpacho.

Het gerecht is in een handomdraai klaar en je kunt het makkelijk opwarmen of bewaren. Maak in het weekend een grote hoeveelheid voor de week die komt of vries porties in zodat je ze enkel maar hoeft te ontdooien.

Je kunt er bovendien bijna elke groente  in verwerken. Prima dus om restjes te doen verdwijnen. Daarnaast is een portie soep van 250 ml goed voor bijna twee porties groenten. Groentesoep bevat overigens weinig calorieën, vetten en cholesterol. Daar bovenop geeft soep een gevuld gevoel en ga je dus minder snel snacken tussendoor.

Soep als lunch is dus prima voor de lijn én je gezondheid. Twijfel je nog? Onze favoriete receptjes zullen jou (en je collega's) dan vast wel overtuigen.

Onze favoriete soepen om mee te nemen

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen