Meest recente artikelen

Oeps, soep te zout? Zo los je het op

Giet je soep nog niet weg!

Oeps, soep te zout? Zo los je het op Artikel

Ben je per ongeluk iets te kwistig geweest met het zoutvat en vrees je dat je soep daardoor verpest is? Geen paniek, ze is vast nog te redden. Probeer deze trucjes zeker eens uit voor je je soep weggiet!

Soep te zout? Zo fiks je dat

Als je soep te zout is, valt er heel wat uit te proberen om ze opnieuw op smaak te krijgen. Wat dacht je van deze tips?

Eerst water, de rest komt later

Soep op basis van bouillon kun je gemakkelijk aanlengen met wat extra water. Voeg eventueel ook wat extra groenten toe als je vreest dat je soep te waterachtig zou worden.

Afleidingsmanoeuvre

Leid de aandacht van de zoute smaak af met een zoete of zure toets. Daarvoor gebruik je bijvoorbeeld suiker, azijn of citroensap. Is je soep niet al te zout? Dan kan een zoete groente als zoete aardappel, maïs of wortel ook al wonderen doen.

Evenwichtsoefening

Sommige mensen beweren dat peterselie een overdreven zoute smaak uitbalanceert. Wetenschappelijke bewijzen zijn voorlopig onbestaand, maar het is het proberen waard, niet?

Patat, opgelost!

Een aardappel kan ook weleens werken: leg een stuk geschilde aardappel in de soep, laat even meekoken en haal 'm er daarna opnieuw uit. De aardappel zal (een groot deel van) het zout geabsorbeerd hebben. Blijft je soep te zout? Herhaal het proces tot je het gewenste resultaat bereikt hebt.

Extraatjes

Ook andere producten met zetmeel (zoals rijst en vermicelli) hebben een soortgelijk effect. Je kunt ze er net als de aardappel achteraf uitvissen, maar da's zonde: je kunt ze ook zien als een heerlijke extra toets aan je soepje.

Ontdek hier onze soepen met rijst

Ontdek hier onze soepen met vermicelli

De truc met het ei

Voeg het eiwit van enkele eieren toe aan een te zoute heldere soep. Het slorpt het teveel aan zout op en stolt, zodat je het gemakkelijk weer uit je soep schept.

Inspiratie nodig voor je volgende soep?

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen