Meest recente artikelen

10 goeie redenen om soep te eten

Want behalve lekker, is soep ook gezond

10 goeie redenen om soep te eten Artikel

Dat een kommetje soep altijd smaakt, wist je waarschijnlijk al wel langer. Maar wij kunnen zeker nog 10 andere goeie redenen om soep te eten bedenken. Wij zetten alle voordelen op een rijtje!

Soep is lekker, hartverwarmend én gezond … En bovendien zijn er nog veel meer goeie redenen om soep te eten. Wij sommen ze voor je op.

10 goeie redenen om soep te eten

 1. Soep is in een handomdraai klaar en kan je makkelijk opwarmen en bewaren.
 2. Soep is perfect om restjes groenten en andere overschotjes in te verwerken. Je kan bijna elke groente gebruiken om soep te maken.
 3. Soep bestaat hoofdzakelijk uit water en groenten en verdient daarom een vaste plaats in de voedingsdriehoek. Een portie soep (250 ml) is op zich al goed voor één zesde van je dagelijkse hoeveelheid vloeistof en voor bijna twee porties groenten (150 g)!
 4. Soep is een goedkoop, gezond en snel alternatief voor een warme maaltijd.
 5. Wie kiest voor een lekkere kom soep als lichte snack, vermijdt dat hij tussendoor gaat snoepen.
 6. Groentesoep bevat weinig calorieën, vetten en cholesterol. Zo bevat een portie groentesoep (250 ml) maar 65 kcal!
 7. Soep bevat essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels: onmisbare troeven voor een evenwichtige voeding.
 8. Omdat je zoveel verschillende ingrediënten kan gebruiken om ze te maken, wordt soep nooit eentonig. Je kan er dus zonder probleem alle dagen van smullen.
 9. Mensen die regelmatig soep eten hebben een lagere BMI dan zij die nooit soep eten.
 10. Soep is ook een lekker en gezond alternatief voor wie niet graag koffie of thee drinkt, maar wel van een warme drank wil genieten.

Enkele soeprecepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen