Meest recente artikelen

12 heerlijke feestmenu's

Keuze genoeg!

  • Deel dit artikel:
12 heerlijke feestmenu's Artikel

De kerstvoorpret begint nu al, met 12 heerlijke feestmenu's die de redactie voor jou samenstelde.

Menu 1: met klassieke ingrediënten

  • hapje: kalfstartaar met dragonmayonaise
  • voorgerecht: salade van parelhoen met mierikswortelroom
  • soep: bisque van grijze garnaal
  • hoofdgerecht: varkenshaasje met spruitjes en zoete-uienpuree
  • dessert: parfait van cranberry’s en pistaches

Menu 2: verfijnd met vis

  • hapje: tonijn met wasabipuree en dashibouillon
  • voorgerecht: gemarineerde zalm met komkommer, dille en gin-tonic
  • soep: knolseldersoep met sint-jakobsvruchten en crumble van zwarte pens
  • hoofdgerecht: risotto met zeevruchten
  • dessert: kaastaartje met advocaat

Menu 3: simpel maar bijzonder

  • hapje: forelmousse met appel en rode biet
  • soep: paddenstoelenroomsoep met cheddarsoldaatjes
  • voorgerecht: portobello Wellington met jus van geroosterde groenten
  • hoofdgerecht: pappardelle met ragout van hert
  • dessert: pavlova met mango, framboos en sterfruit

Menu 4: alles vooraf klaar

  • hapje: dadels met kruidenkaas
  • voorgerecht: terrine van eend met perencompote
  • soep: kastanjesoep met grapparoom
  • hoofdgerecht: lamsschouder met salade van tarwe en wintergroenten
  • dessert: crème brûlée van witte chocolade

Menu 5: met een mediterraanse touch

  • hapje: tarte tatin van kerstomaat
  • voorgerecht: salade van eend, vijgen en geitenkaas
  • soep: erwtenvelouté met ravioli en crumble
  • hoofdgerecht: gevuld kalkoengebraad met archiducsaus en kroketjes
  • dessert: tarteletje met limoenroom en rood fruit

Menu 6: klein maar lekker

  • hapje: canapés met zure room en viseitjes
  • voorgerecht: avocado met garnalen en tomatendressing
  • soep: bloemkoolsoep
  • hoofdgerecht: tongrolletjes met dragonsaus en tagliatelle
  • dessert: dadelcupcakes met dulce de leche en pistache

Menu 7: rijke smaken

  • hapje: hammousse met rodebietenscheuten
  • soep: aardappel-truffelsoep
  • voorgerecht: warme carpaccio van hert met portodressing
  • hoofdgerecht: gevulde kwartels met aardappel-knolseldergratin
  • dessert: charlotte met frambozen

Menu 8: een tikkeltje exotisch

  • hapje: briouats met duif
  • voorgerecht: zalmterrine met saffraanmayonaise
  • soep: soep van geroosterde pompoen met chips van zoete aardappel
  • hoofdgerecht: kreeft florentine met saffraanrijst
  • dessert: koffiesabayon met boudoirs

Menu 9: met koud en warm voorgerecht

  • hapje: oesters met pittig garnituur
  • voorgerecht: bresaolarolletjes met ricotta en rucola
  • voorgerecht: ravioli van butternut met salieboter
  • hoofdgerecht: hammetje met gegrilde prei en rozemarijnaardappeltjes
  • dessert: chocolade-nougatijstaart

Menu 10: lekker luxueus

  • hapje: pomme moscovite
  • soep: fazantenconsommé met kwarteleitjes
  • voorgerecht: bladerdeegbakjes met geitenkaas, peren en vijgen
  • hoofdgerecht: zeeduivel in een jasje van chorizo
  • dessert: millefeuille met citroencrème

Menu 11: lekker makkelijk

  • hapje: scampi’s met pittige dip
  • voorgerecht: kipcocktail met mango
  • soep: parmentiersoep
  • hoofdgerecht: eendenborst met aardappelblini’s en gekonfijt witloof
  • dessert: chocoladetaartjes met perensorbet

Menu 12: fris met vis

  • hapje: broodstengels met ham en pestodip
  • voorgerecht: slaatje met babykreeft en limoenboter
  • voorgerecht: preitaartjes met gerookte forel
  • hoofdgerecht: kabeljauwhaasje met wittewijnsaus en oventomaatjes
  • dessert: fruitsalade met mascarponecrème

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen