Meest recente artikelen

12 heerlijke feestmenu's

Keuze genoeg!

12 heerlijke feestmenu's Artikel

De kerstvoorpret begint nu al, met 12 heerlijke feestmenu's die de redactie voor jou samenstelde.

Menu 1: met klassieke ingrediënten

  • hapje: kalfstartaar met dragonmayonaise
  • voorgerecht: salade van parelhoen met mierikswortelroom
  • soep: bisque van grijze garnaal
  • hoofdgerecht: varkenshaasje met spruitjes en zoete-uienpuree
  • dessert: parfait van cranberry’s en pistaches

Menu 2: verfijnd met vis

  • hapje: tonijn met wasabipuree en dashibouillon
  • voorgerecht: gemarineerde zalm met komkommer, dille en gin-tonic
  • soep: knolseldersoep met sint-jakobsvruchten en crumble van zwarte pens
  • hoofdgerecht: risotto met zeevruchten
  • dessert: kaastaartje met advocaat

Menu 3: simpel maar bijzonder

  • hapje: forelmousse met appel en rode biet
  • soep: paddenstoelenroomsoep met cheddarsoldaatjes
  • voorgerecht: portobello Wellington met jus van geroosterde groenten
  • hoofdgerecht: pappardelle met ragout van hert
  • dessert: pavlova met mango, framboos en sterfruit

Menu 4: alles vooraf klaar

  • hapje: dadels met kruidenkaas
  • voorgerecht: terrine van eend met perencompote
  • soep: kastanjesoep met grapparoom
  • hoofdgerecht: lamsschouder met salade van tarwe en wintergroenten
  • dessert: crème brûlée van witte chocolade

Menu 5: met een mediterraanse touch

  • hapje: tarte tatin van kerstomaat
  • voorgerecht: salade van eend, vijgen en geitenkaas
  • soep: erwtenvelouté met ravioli en crumble
  • hoofdgerecht: gevuld kalkoengebraad met archiducsaus en kroketjes
  • dessert: tarteletje met limoenroom en rood fruit

Menu 6: klein maar lekker

  • hapje: canapés met zure room en viseitjes
  • voorgerecht: avocado met garnalen en tomatendressing
  • soep: bloemkoolsoep
  • hoofdgerecht: tongrolletjes met dragonsaus en tagliatelle
  • dessert: dadelcupcakes met dulce de leche en pistache

Menu 7: rijke smaken

  • hapje: hammousse met rodebietenscheuten
  • soep: aardappel-truffelsoep
  • voorgerecht: warme carpaccio van hert met portodressing
  • hoofdgerecht: gevulde kwartels met aardappel-knolseldergratin
  • dessert: charlotte met frambozen

Menu 8: een tikkeltje exotisch

  • hapje: briouats met duif
  • voorgerecht: zalmterrine met saffraanmayonaise
  • soep: soep van geroosterde pompoen met chips van zoete aardappel
  • hoofdgerecht: kreeft florentine met saffraanrijst
  • dessert: koffiesabayon met boudoirs

Menu 9: met koud en warm voorgerecht

  • hapje: oesters met pittig garnituur
  • voorgerecht: bresaolarolletjes met ricotta en rucola
  • voorgerecht: ravioli van butternut met salieboter
  • hoofdgerecht: hammetje met gegrilde prei en rozemarijnaardappeltjes
  • dessert: chocolade-nougatijstaart

Menu 10: lekker luxueus

  • hapje: pomme moscovite
  • soep: fazantenconsommé met kwarteleitjes
  • voorgerecht: bladerdeegbakjes met geitenkaas, peren en vijgen
  • hoofdgerecht: zeeduivel in een jasje van chorizo
  • dessert: millefeuille met citroencrème

Menu 11: lekker makkelijk

  • hapje: scampi’s met pittige dip
  • voorgerecht: kipcocktail met mango
  • soep: parmentiersoep
  • hoofdgerecht: eendenborst met aardappelblini’s en gekonfijt witloof
  • dessert: chocoladetaartjes met perensorbet

Menu 12: fris met vis

  • hapje: broodstengels met ham en pestodip
  • voorgerecht: slaatje met babykreeft en limoenboter
  • voorgerecht: preitaartjes met gerookte forel
  • hoofdgerecht: kabeljauwhaasje met wittewijnsaus en oventomaatjes
  • dessert: fruitsalade met mascarponecrème

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen