12 heerlijke feestmenu's
Keuze genoeg!
De kerstvoorpret begint nu al, met 12 heerlijke feestmenu's die de redactie voor jou samenstelde.
Menu 1: met klassieke ingrediënten
- hapje: kalfstartaar met dragonmayonaise
- voorgerecht: salade van parelhoen met mierikswortelroom
- soep: bisque van grijze garnaal
- hoofdgerecht: varkenshaasje met spruitjes en zoete-uienpuree
- dessert: parfait van cranberry’s en pistaches
Menu 2: verfijnd met vis
- hapje: tonijn met wasabipuree en dashibouillon
- voorgerecht: gemarineerde zalm met komkommer, dille en gin-tonic
- soep: knolseldersoep met sint-jakobsvruchten en crumble van zwarte pens
- hoofdgerecht: risotto met zeevruchten
- dessert: kaastaartje met advocaat
Menu 3: simpel maar bijzonder
- hapje: forelmousse met appel en rode biet
- soep: paddenstoelenroomsoep met cheddarsoldaatjes
- voorgerecht: portobello Wellington met jus van geroosterde groenten
- hoofdgerecht: pappardelle met ragout van hert
- dessert: pavlova met mango, framboos en sterfruit
Menu 4: alles vooraf klaar
- hapje: dadels met kruidenkaas
- voorgerecht: terrine van eend met perencompote
- soep: kastanjesoep met grapparoom
- hoofdgerecht: lamsschouder met salade van tarwe en wintergroenten
- dessert: crème brûlée van witte chocolade
Menu 5: met een mediterraanse touch
- hapje: tarte tatin van kerstomaat
- voorgerecht: salade van eend, vijgen en geitenkaas
- soep: erwtenvelouté met ravioli en crumble
- hoofdgerecht: gevuld kalkoengebraad met archiducsaus en kroketjes
- dessert: tarteletje met limoenroom en rood fruit
Menu 6: klein maar lekker
- hapje: canapés met zure room en viseitjes
- voorgerecht: avocado met garnalen en tomatendressing
- soep: bloemkoolsoep
- hoofdgerecht: tongrolletjes met dragonsaus en tagliatelle
- dessert: dadelcupcakes met dulce de leche en pistache
Menu 7: rijke smaken
- hapje: hammousse met rodebietenscheuten
- soep: aardappel-truffelsoep
- voorgerecht: warme carpaccio van hert met portodressing
- hoofdgerecht: gevulde kwartels met aardappel-knolseldergratin
- dessert: charlotte met frambozen
Menu 8: een tikkeltje exotisch
- hapje: briouats met duif
- voorgerecht: zalmterrine met saffraanmayonaise
- soep: soep van geroosterde pompoen met chips van zoete aardappel
- hoofdgerecht: kreeft florentine met saffraanrijst
- dessert: koffiesabayon met boudoirs
Menu 9: met koud en warm voorgerecht
- hapje: oesters met pittig garnituur
- voorgerecht: bresaolarolletjes met ricotta en rucola
- voorgerecht: ravioli van butternut met salieboter
- hoofdgerecht: hammetje met gegrilde prei en rozemarijnaardappeltjes
- dessert: chocolade-nougatijstaart
Menu 10: lekker luxueus
- hapje: pomme moscovite
- soep: fazantenconsommé met kwarteleitjes
- voorgerecht: bladerdeegbakjes met geitenkaas, peren en vijgen
- hoofdgerecht: zeeduivel in een jasje van chorizo
- dessert: millefeuille met citroencrème
Menu 11: lekker makkelijk
- hapje: scampi’s met pittige dip
- voorgerecht: kipcocktail met mango
- soep: parmentiersoep
- hoofdgerecht: eendenborst met aardappelblini’s en gekonfijt witloof
- dessert: chocoladetaartjes met perensorbet
Menu 12: fris met vis
- hapje: broodstengels met ham en pestodip
- voorgerecht: slaatje met babykreeft en limoenboter
- voorgerecht: preitaartjes met gerookte forel
- hoofdgerecht: kabeljauwhaasje met wittewijnsaus en oventomaatjes
- dessert: fruitsalade met mascarponecrème
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!