Recept

Hammetje met gegrilde prei en rozemarijnaardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hammetje met Italiaanse aardappelen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de bouillon in een pan. Leg er de beenham in. Laat 45 minuten op een zacht vuur sudderen. Haal de ham eruit en laat afkoelen. Maak een marinade van de whisky met de olie, chilipoeder, honing en rozemarijn, en besprenkel er de ham mee. Laat 1 tot 2 uur rusten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in partjes. Pel 3 tenen knoflook. Doe ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met de afgeriste naaldjes van 2 takjes rozemarijn en grof zeezout.

  3. 3

    Leg de ham met de sjalotten in een ovenschaal, giet er de marinade bij. Zet, samen met de aardappelen, 30 minuten in de oven, tot de ham mooi gekaramelliseerd is. Besprenkel af en toe met de marinade en draai het vlees om.

  4. 4

    Blancheer de prei enkele minuten in lichtgezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat afkoelen. Rist de tijm en de resterende rozemarijn. Pel en pers de rest van de knoflook. Maak een marinade van de knoflook, tijm en rozemarijn. Bestrijk de geblancheerde prei met de kruidenmarinade. Bak de prei in de grillpan.

  5. 5

    Snij de ham in plakjes. Serveer met de rozemarijnaardappelen, gegrilde prei en sjalotten. Besprenkel met de jus en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hammetje met gegrilde prei en rozemarijnaardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!