Recept

Champignonvelouté met kaaskoekje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met shiitake

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de paddenstoelen en snij ze in stukken. Snij de geschilde aardappelen in blokjes

  2. 2

    Bak de snippers ui en knoflook glazig. Voeg paddenstoelen en aardappelen toe en stoof aan. Bestuif met bloem, roer om en blus met sherry en bouillon. Breng aan de kook, laat 20 min. pruttelen.

  3. 3

    Snij de extra shiitake in plakjes en bak ze in boter.

  4. 4

    Leg 1 vel filodeeg open, bestrijk met gesmolten boter en leg er het 2de op. Beboter opnieuw. Bestrooi met geraspte parmezaan. Snij in driehoeken en bak 5 à 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Mix de soep. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Klop room en dooier met 1 pollepel soep los in een pan. Voeg de rest van de soep toe. Werk af met de shiitakeplakjes, peterselie en een kaaskoekje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champignonvelouté met kaaskoekje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!