Crème brûlée van witte chocolade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Crème brûlée van witte chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijk chocoladedessert

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 125°C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er de zaadjes uit. Verwarm de melk met de room, het vanillemerg en het -stokje in een steelpannetje.

  2. 2

    Neem de pan van het vuur, schep er het vanillestokje uit en smelt er de witte chocolade in. Roer met een garde tot de chocolade gesmolten is.

  3. 3

    Klop de eidooiers witschuimig met de suiker en giet er de warme chocolademelk bij. Roer goed met een garde. Zet de pan nog even op het vuur en blijf roeren tot de crème bindt. Laat niet meer koken.

  4. 4

    Verdeel de crème over vier vuurvaste ovenschaaltjes en schuif ze 45 minuten au bain-marie in de oven. Neem uit de oven en laat ze minstens vier uur, maar liefst een hele nacht, opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Haal de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een gasbrandertje.

  6. 6

    Werk de crème brûlée af met een blaadje munt en een framboos. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 125°C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er de zaadjes uit. Verwarm de melk met de room, het vanillemerg en het -stokje in een steelpannetje.

  2. 2

    Neem de pan van het vuur, schep er het vanillestokje uit en smelt er de witte chocolade in. Roer met een garde tot de chocolade gesmolten is.

  3. 3

    Klop de eidooiers witschuimig met de suiker en giet er de warme chocolademelk bij. Roer goed met een garde. Zet de pan nog even op het vuur en blijf roeren tot de crème bindt. Laat niet meer koken.

  4. 4

    Verdeel de crème over vier vuurvaste ovenschaaltjes en schuif ze 45 minuten au bain-marie in de oven. Neem uit de oven en laat ze minstens vier uur, maar liefst een hele nacht, opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Haal de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een gasbrandertje.

  6. 6

    Werk de crème brûlée af met een blaadje munt en een framboos. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.