Recept

Lamsschouder met salade van tarwe en wintergroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker lamsvlees in de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de gewone ui en 2 tenen knoflook. Schroei het vlees toe in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout. Doe er de ui en knoflook bij, blus met 200 ml fond en laat het vocht helemaal verdampen. 

  2. 2

    Leg het vlees in een ovenschaal, leg er de laurier en de tijm bij en overgiet met de rest van de fond. Laat 1 à 1,5 uur garen in de oven en overgiet geregeld met jus.

  3. 3

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de rode uien, snij ze in partjes. Kneus de resterende knoflook. Leg alles samen op een bakblik, besprenkel met olijfolie en bak 20 minuten mee in de oven.

  4. 4

    Kook de tarwe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de broccoli in roosjes en voeg ze de laatste 3 minuten van de kooktijd toe. Giet af en laat uitlekken.

  5. 5

    Maak een dressing van de wijnazijn, harissa en 4 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Maak de tarwe aan met de dressing. Haal de teentjes knoflook uit de groenten, voeg de aardappel en rode ui toe aan de tarwe. Hussel goed door elkaar en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Haal het gebraad uit de oven, laat 10 minuten rusten en snij het in plakken. Laat de vleesjus inkoken en monteer met wat koude boter. Serveer het vlees met de salade en wat saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsschouder met salade van tarwe en wintergroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!