Recept

Portobello Wellington met jus van geroosterde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk groentengerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de steeltjes af van de portobello paddenstoelen. Snij de portobello's middendoor en dep ze droog indien nodig. Maak de groenten voor de jus (wortelen, pastinaak, knolselder etc.) schoon en snij ze in grove stukken. 

  2. 2

    Kruid de portobello' s lichtjes met wat peper en zout en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Verpak ze in een groot vel aluminiumfolie en zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.

  3. 3

    Bak de spinazie in wat olie op hoog vuur en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Spreid ' m goed uit op een schaal zodat hij snel kan afkoelen en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

  4. 4

    Leg het vel bladerdeeg open op het werkblad en schik de helft van de portobello’s in het midden. Verdeel de helft van de spinazie over de paddenstoelen, leg er dan de geitenkaas op en kruid lichtjes met peper en zout.

  5. 5

    Leg hierop weer een laag spinazie, eindig met de resterende portobello' s. Sla beide uiteinden van het deeg over de vulling, duw de naad goed aan en leg de rol met de naad naar onderen op een bakplaat met bakpapier. Sluit ook de smalle zijkanten en duw ze aan met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopte eidooier.

  6. 6

    Doe de groenten voor de jus in een ovenvaste schaal en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ° C en roer af en toe goed om, zodat ze gelijkmatig bruinen.

  7. 7

    Breng 1 l water aan de kook en doe er alle groenten in. Maak een kruidentuiltje met de tijm, laurier en peterseliestengels en doe ze met de knoflook bij de ingrediënten voor de jus. Laat 40 minuten zachtjes sudderen. 

  8. 8

    Giet alles door een zeef en druk de groenten stevig uit voor een maximum aan smaak. Voeg er de sojasaus een toe en laat de jus tot 2/3 inkoken. Bind met aardappelzetmeel en werk af met peper en wat sherry-azijn.

  9. 9

    Bak de wellington in een voorverwarmde oven van 200° C in 15 à 20 minuten mooi goudbruin. Laat nog even rusten alvorens 'm met een scherp mes in mooie plakken te verdelen. Schik op de borden en druppel er de jus rond. Serveer met een fris slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Portobello Wellington met jus van geroosterde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!