Bloemkoolsoep met hamblokjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkoolsoep met hamblokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een simpel soepje afgewerkt met blokjes ham. Voor een feestelijke variant kun je de hamblokjes vervangen door handgepelde grijze garnalen.

bereiding
  1. 1

    Snij de bloemkool in stukken, maar hou enkele roosjes apart voor het garnituur. Snij de ui, prei en aardappel grof.

  2. 2

    Fruit de groenten aan in een klontje boter. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en verhit tot ze beetgaar zijn. Voeg de room toe (laat niet meer koken). Werk de soep af met de peterselie en wat hamreepjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de bloemkool in stukken, maar hou enkele roosjes apart voor het garnituur. Snij de ui, prei en aardappel grof.

  2. 2

    Fruit de groenten aan in een klontje boter. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de bloemkoolroosjes toe en verhit tot ze beetgaar zijn. Voeg de room toe (laat niet meer koken). Werk de soep af met de peterselie en wat hamreepjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.