Recept

Frisse tomaatgranité met parmezaankrokantje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De granité móét je op voorhand maken. Ook de parmezaankoekjes kun je tot 2 dagen vooraf maken en bewaren in een goed afsluitbaar doosje. 

bereiding
  1. 1

    Breng 1 liter water aan de kook. Maak 2 insnijdingen onderaan in de tomaten en leg ze 30 seconden in het kokende water. Schep ze uit het water en laat ze schrikken onder koud water. Pel en ontpit de tomaten.

  2. 2

    Mix de tomaten fijn met 5 blaadjes basilicum en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Schenk in een laag afsluitbaar doosje. Zet in de diepvries en schraap om de 2 uur los met een vork tot je mooie korrels verkrijgt. Reken op minstens 4 uur voor het mengsel bevroren is. Je kunt dit nu zeker 1 tot meerdere dagen in de diepvries laten staan.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rasp de parmezaan en meng met de sesamzaadjes en het knoflookpoeder. Leg hoopjes van ongeveer 1 eetlepel van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de krokantjes zo’n 5 tot 8 minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat helemaal afkoelen.

  4. 4

    Zet 4 glaasjes klaar. Haal de granité uit de diepvries, roer los met een vork en lepel in de glaasjes. Werk af met wat basilicum, een scheutje olijfolie, peper, zout en een parmezaankrokantje. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!