Recept

Slow roast lamsbout met pittige yoghurtmarinade, gelakte wortelen en koolrabisalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze lamsbout à la Sandra Bekkari scoor je zeker! 

Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch. De samenstelling verschilt van regio tot regio en is afhankelijk van persoonlijke smaak, maar het bevat bijna altijd paprikapoeder, komijn en kaneel. Gebruik het in een tajine, hummus of marinade voor vlees. Het geeft je gerecht een oosterse twist.

bereiding
  1. 1

    Bereid de lamsbout. Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen. Meng de yoghurt met de knoflook, de geraspte citroenschil, de harissa en 1⁄2 koffielepel zout. Wrijf hiermee de lamsbout helemaal in. Laat minstens 1 tot 12 uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Haal het vlees 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 135°C. Leg de gemarineerde lamsbout in een ingevette bakvorm en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 4 uur in de oven.

  3. 3

    Bereid de wortelen. Schil de wortelen. Snij de schil van de gekonfijte citroen heel fijn tot je 1 koffielepel hebt. Meng 2 eetlepels olijfolie met de gekonfijte citroenschil, de baharat, de honing, peper en zout. Meng de olie met de wortelen en leg de wortelen op een bakplaat.

  4. 4

    Verhoog na 4 uur de oventemperatuur naar 180°C. Zet de bakplaat met de wortelen bij het vlees in de oven en laat alles nog 35 minuten garen.

  5. 5

    Maak intussen de salade. Schil de koolrabi en snij hem met een mandoline of scherp mes in flinterdunne plakken. Rooster de amandelschilfers kort in een droge pan en laat ze afkoelen. Rasp de gember tot je 1 koffielepel hebt. Pel en snipper de sjalot. Meng voor de dressing de gember met de sjalot, de appelazijn, de yoghurt en de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng de koolrabi met de dressing en meng er kort voor het serveren de waterkers onder.

  6. 6

    Serveer het vlees met de wortelen en de koolrabisalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slow roast lamsbout met pittige yoghurtmarinade, gelakte wortelen en koolrabisalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!