Forelmousse in een glaasje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Forelmousse in een glaasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze mousse kun je natuurlijk ook van gerookte zalm of heilbot maken. Werk ze af met een ander garnituur en stel zo een assortiment aperitiefglaasjes samen.

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Laat de boter smelten in een pannetje. Voeg er de bloem aan toe en roer tot een blonde roux. Blus met de visbouillon en breng op smaak met de Noilly Prat, de citroensap en cayennepeper naar smaak. Los de uitgeknepen gelatine op in het warme mengsel. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.

  2. 2

    Mix de gerookte forelfilets in een blender en voeg de forel aan het gelatinemengsel toe.

  3. 3

    Klop de room op en spatel die door het forelmengsel. Doe de mousse in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Spuit de mousse in glaasjes en werk af met een takje dille. Garneer met de zalmeitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Laat de boter smelten in een pannetje. Voeg er de bloem aan toe en roer tot een blonde roux. Blus met de visbouillon en breng op smaak met de Noilly Prat, de citroensap en cayennepeper naar smaak. Los de uitgeknepen gelatine op in het warme mengsel. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.

  2. 2

    Mix de gerookte forelfilets in een blender en voeg de forel aan het gelatinemengsel toe.

  3. 3

    Klop de room op en spatel die door het forelmengsel. Doe de mousse in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Spuit de mousse in glaasjes en werk af met een takje dille. Garneer met de zalmeitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.